Vindecarea cancerului poate veni din spațiu. Ce au descoperit cercetătorii. Alexandru Mironov explică
Descoperire revoluționare în medicină. Vindecarea cancerului, dorința multor oameni, poate veni din spațiu. Explicațiile aduse de expertul Alexandru Mironov.
Vindecarea cancerului poate veni din spațiu. Descoperirea cercetătorilor
Prea puțini oameni supraviețuiesc cruntei boli: cancerul. După multe încercări și analize, decoperirea care poate revoluționa medicina vine din spațiu: lipsa gravitației ucide celulele canceroase. În experimentele realizate pe Pământ, 80 până la 90% dintre tumorile maligne au murit, după doar o zi, în condiții de microgravitație, lucru care s-a întâmplat în lipsa oricărui alt tratament. Acum, există rezultate remarcabile obținute de cercetătorii australieni. Următorul pas constă în studierea fenomen pe Stația Spațială.
Unul dintre cei care au început să studieze celulele canceroase după ce mai mulți oameni dragi s-au îmbolnăvit de această maladie poartă numele de Joshua Chou, specialist în ingineria biomedicală. Expertul a testat până acum cu succes patru tipuri de cancer, din diverse părți ale corpului: ovare, plămâni, sân și nas. Studiul său este în domeniul mecano-biologiei celulare și se axează pe înțelegerea modului în care celulele din corp percep gravitația și forțele mecanice.
Ce au în comun cancerele?
„Cancerele sunt foarte sensibile la mediul care le înconjoară și de aceea pot forma tumori, pentru că numeroase celule canceroase se unesc. Așa că m-am gândit că în cazul în care celula canceroasă își pierde capacitatea de a simți mediul înconjurător, cum ar mai putea forma tumori? Ca să pot face acest lucru, am creat un dispozitiv microgravitațional, care practic să simuleze un mediu cu gravitație 0, și așa am putut face acest test”, a explicat Chou.
Joshua Chou afirmă că a aflat că patru tipuri diferite de cancer au dispărut în decursul a 24 de ore în acest mediu microgravitațional, argument care întărește ipoteza că aceste cancere au ceva în comun: capacitatea de a simți mediul înconjurător.
Alexandru Mirovan, cercetător român: „Efectul cel mai mare va fi că va crește numărul de ieșiri în cosmos, pentru că ofertanții de servicii turistice în spațiul cosmic vor avea tot mai multe oferte: hai să ne urcăm în hotelurile pe care le propun doi dintre antreprenorii din spațiul cosmic sau pe stația orbitală sau pur și simplu sateliții utilizați.(…)Mă gândesc că nu-i departe momentul, poate în 20-30 de ani, când vor exista spitale cosmice pentru cele 1.000 de cancere diferite câte există.”