Vietatea ‘din altă lume’ descoperită pe malul apei. Oamenii au încremenit când au văzut-o

Vietatea ‘din altă lume’ descoperită pe malul apei. Oamenii au încremenit când au văzut-o
Vietatea ‘din altă lume’ descoperită pe malul apei. Oamenii au încremenit când au văzut-o

O creatură marină, descrisă ca fiind o vietate ”din altă lume”, a fost descoperită de un turist pe o plajă din Marea Britanie. Ciudata apariție măsoară câțiva metri și s-a dovedit a fi o delicatesă a cărei valoare e cât un apartament.

O vietate ”din altă lume” a fost descoperită pe malul apei. Specia marină foarte rară este considerată o delicatesă

Martyn Green și familia lui, din New Brighton, au petrecut weekend-ul în nordul Țării Galilor, lângă Caernarfon. În timpul unei plimbări pe malul mării au dat peste ceva ce părea a fi o bucată de lemn de aproape doi metri lungime, acoperită de alge și scoici, care a stat multă vreme în apă. Când s-au apropiat, și-au dat seama că ”lemnul” erau viu și mișca, fiind acoperit, de fapt, de un soi de tentacule de care sunt agățate scoici. Martyn a spus că nu seamănă cu nimic din ceea ce a văzut vreodată, conform Liverpool Echo.

„Soția mea, Gemma, a găsit-o. Ne plimbam pe plajă, iar ea m-a atenționat Întoarce-te, uită-te la asta. Ne-am dus și am aruncat o privire și părea că este ceva care nu aparține acestei lumi”, a declarat bărbatul pentru sursa citată.

Goosenecked Barnacles, o creatură distinsă în formă de baton

Este vorba despre un conglomerat de creaturi marine sub forma unui baton, care a eșuat pe plajă. Turiștii care l-au descoperit s-au mirat, apoi au căutat explicații pe Internet și au văzut că ceea ce le-a adus uimire este comestibil și valorează aproape 55.000 de euro, dată fiind dimensiunea sa impresionantă.

Creatura se numește Goosenecked Barnacles (pedunculata) și este o specie marină rară, care poate fi întâlnită numai în Spania și Portugalia.

Delicatesă bizară de la malul mării

Martyn, șeful unei agenții de marketing, spune că nu a vrut să dezvăluie locația exactă a vietății, pentru a încerca să o salveze. În schimb, a realizat o serie de fotografii și înregistrări video pe care le-a postat pe pagina sa de Facebook.

  • Numită și barnacele stalked sau barnacles, sunt crustacee care se hrănesc cu cele găsite în ape, care trăiesc atașate de suprafețe dure ale rocilor și floturilor într-o zonă specială a oceanului.  Unele specii, cum ar fi Lepas anatifera, se găsesc adesea pe coastele oceanice. Spre deosebire de majoritatea celorlalte tipuri, Pollicipes depind de mișcarea apei și se regăsesc numai pe coastele expuse sau moderat expuse.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI