VIDEO Ziua Națională în care se oferă îmbrățișări pentru jurnaliști. Pe cine ai strânge în brațe?

VIDEO Ziua Națională în care se oferă îmbrățișări pentru jurnaliști. Pe cine ai strânge în brațe?
Foto: Tibetan Journal

Încordați-vă mușchii, să aveți un tonus bun și pregătiți-vă să îmbrățișați în data de 4 aprilie un jurnalist sau… mai mulți jurnaliști.

În Statele Unite este marcată „National Hug a Newserson Day 2019”, o sărbătoare anuală, în semn de apreciere pentru cei care lucrează în departamentele de știri ale televiziunilor, radiourilor, în redacțiile ziarelor și publicațiilor online, explică site-ul NationalToday.com.

„Aceasta este ziua în care oferim uriașe îmbrățișări tuturor celor care ne ajută să rămânem la curent cu noutățile, de la jurnaliști importanți, până la tipul de vreme care a pronunțat în mod corect denumiri imposibile”. NationalToday.com

Evident, nu sunt vizate numai vedetele marilor posturi de televiziune, americanii sunt îndemnați să-și arate aprecierea și față de cei care lucrează în redacții micuțe, în ziare locale, de provincie.

„Așa că pregătește-te să îmbrățișezi gazda știrilor preferate, chiar dacă asta înseamnă să îți îmbrățișezi televizorul într-o apropiere super-ciudată.” NationalToday.com

Jurnaliști răsplătiți cu îmbrățișări: pe cine ai strânge în brațe?

Dicționarul online Merriam-Webster, considerat una dintre cele mai serioase surse în privința explicării unor termeni, evenimente și fenomene, arată că expresia „om de știri” (sau „om de la știri”), newsperson, ar fi fost folosită începând din 1973.

De fapt, își găsește echivalentul în cuvintele jurnalist, corespondent, reporter sau în expresii precum „om de presă”, „om de/de la știri”.

„Dacă nu reușești să îmbrățișezi omul tău de știri, îi poți trimite o strângere în brațe… virtuală. Folosește #HugANewspersonDay pentru a publica mesaje pe rețelele de socializare.” NationalToday.com

Site-ul NationalToday.com menționează că nu poate identifica originile acestei sărbători naționale, de îmbrățișarea a jurnaliștilor. De notat că în Statele Unite sunt peste 1500 de zile naționale dedicate unor categorii de persoane sau care acoperă diverse problematici.

Jurnaliștii și sărbătorile. Simple… sau combinate

„National Hug a Newserson Day” pare a fi rezultatul unei „îmbinări” de sărbători.

În privința strângerilor în brațe, anual, la 21 ianuarie este marcată „Ziua Îmbrăţişărilor”, cea despre care psihoterapeuții spun că ar avea un efect benefic.

În opinia lor, îmbrățișările ajută sistemul imunitar și chiar pot vindeca depresia.

Această „zi națională” e fixată chiar în ianuarie, luna considerată cea mai deprimată din an, având în vedere că vine după o întreagă serie de sărbători.

Revenind la „oamenii de știri”, lor le este dedicată și Ziua Mondială a Libertății Presei, marcată în toată lumea la 3 mai.