Video. Scene halucinante la început de an școlar. O învățătoare, surprinsă cum își trage elevii legați cu o sfoară ca pe animale. Care este motivul

Imagini greu de privit au avut loc la o școală din România, acolo unde o învățătoare și-a primit elevii din clasa pregătitoare într-un mod extrem de ciudat și marcant pntru cei mici. Pentru a respecta păstrarea distanței sociale, cadrul didactic a adoptat o metodă „mai puțin ortodoxă” de a-i organiza pe aceștia. Un părinte a surprins momentul și a publicat imaginile.

Copii trași cu sfoara pentru a păstra regulile de siguranță

În cursul serii de ieri, Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii „Sinteza Zilei”, difuzată la Antena3, a comentat în platou despre cazul șocant al elevilor trași de sfoară de către educatoare. Acesta a avut-o alături pe Mirela Vaida, care și-a exprimat părerea despre metoda greșită a învățătoarei de a impune ordine cu forța.

Vizibil revoltat, Mihai Gâdea a încercat să înțeleagă punctul de vedere al cadrului didactic, însă nu poate empatiza cu frustrarea pe care au simțit-o și și-o vor aminti elevii cu privire la prima lor zi de școală.

„Din perspectiva educatoarei, ea are următoarea problemă, copiii nu trebuie să stea înghesuiţi unul lângă celălalt. Şi ea încearcă să găsească o soluţie.

Pe de altă parte, toată scena asta putem să o privim din perspectiva unui copil care intra în clasa întâi şi pentru care prima lui amintire este că merge la şcoală, i se face o buclă, şi la cătuşe sunt bucle, i se face o buclă, i se bagă mâna acolo şi este târât în acest drum de către învăţătoare.

Care este impactul emoţional pentru copilul acela?”, a comentat filmuleţul Mihai Gâdea, potrivit antena3.ro.

Pe de altă parte, Mirela Vaida a acuzat sistemele de sănătate și de învățământ din România pentru că nu asigură cele necesare, profesorii fiind singurii trași la răspundere pentru ce li se întâmplă elevilor.

„La prima impresie pare o chestiune brutală, pentru că este vorba de nişte copii care merg cu o sfoară. Dar eu pot să o înţeleg şi pe doamna învăţătoare, ca să-i pună la distanţă.

De ce? Pentru că nu există norme metodologice. Pentru că aceşti profesori, săracii, răspund cu profesia, cu onoarea, cu capul lor. Pentru că nu răspunde nimeni altcineva”, a intervenit Mirela Vaida, prezentă în platoul de la Sinteza Zilei.

Vezi imaginile video de la deschiderea școlii:

Copii ținuți pe sfoară de învățătoare ca să respecte distanțarea socială

Elevi scoși din școală cu sfoara! Distanțare socială ca la deținuții din filme!Un părinte a filmat astăzi, 14 septembrie 2020, scene controversate la ieșire dintr-o școală, în prima zi de cursuri.Mai mulți copii erau trași cu o sfoară de învățătoarea care a considerat că așa ii poate distanța social.Scenele pe care le-a filmat bărbatul au dus la nenumărate controverse în spațiul public.Imaginea, la prima vedere, este desprinsă parcă dintr-un film cu deținuți care sunt scoși la muncă în afara închisorii.Asta din cauza sforii de care se țin elevii, în șir indian. Mulți părinți au fost oripilați de această abordare, însă există și o parte care îi dă dreptate educatoarei și consideră că nu este nimic umilitor în aceasstă filmare.Învățătoarea a folosit această metodă pentru a-i putea stăpâni pe micuții care, altfel , nu ar fi putut fi opriți să se apropie unii de alții.Sfoara avea câte o buclă, din doi în doi metri, iar copiii au fost orientați astfel încât să țină fiecare de câte una.

Publicată de Total Impact pe Luni, 14 septembrie 2020

De ce nu și-a trimis Mirela Vaida copiii la grădiniță

Îndrăgita prezentatoare a mai povestit că ea nu și-a trimis copiii la școală de frică, văzând cât de nepregătite sunt autoritățile pentru a gestiona corect această pandemie de COVID-19, la început de an școlar.

În plus, aceasta atrage atenția asupra faptului că părinții vor fi nevoiți să cumpere din buzunarul propriu produse de igienă pentru copii.

„Nu i-am trimis la grădiniță pentru că am tot urmărit ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni și pare că ne-a luat pe nepregătite tot ce s-a întâmplat, nu mai vorbim de lipsa de comunicare, despre mesajele haotice, nu mai vorbim despre dezorganizarea generală și, aseară, eu împreună cu soțul meu am decis să nu ne trimitem copiii la grădiniță pentru că pe noi nu ne-a convins orice autoritate publică că ei (n.r. copiii) vor fi în siguranță.

Eu copiii nu îi am la o grădiniță privată, ci la una de stat într-o comună din județul Ilfov, una renumită, o comună mare. Din lipsă de bani, că înțelegem că nu sunt bani niciodată, mai ales acum în pandemia asta care ne-a luat total pe nepregătite, noi nu avem un asistent medical sau un medic care să trieze copiii la intrare.

Vorbesc la nivel general: nu s-au primit nici măștile mult promise, nici tabletele mult promise, nu s-au primit nici măcar manualele care lipsesc la foarte multe clase, nu s-au realizat nici minimele condiții de siguranță”, a spus Mirela Vaida, potrivit antena3.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI