Video. Scene de groază pe Transfăgărășean. O tânără, la un pas să fie devorată de un urs cu care voia să facă un selfie

Video. Scene de groază pe Transfăgărășean. O tânără, la un pas să fie devorată de un urs cu care voia să facă un selfie

Imaginile de groază vin la scurt timp după ce un pui de urs din Predeal a fost împușcat mortal pentru că reprezenta un pericol public, acesta fiind foarte atașat de oamenii din zonă. Un material video a devenit viral în ultimele ore,  creând un val de revolte în rândul internauților. În imagini se observă o tânără care își forțează norocul apropiindu-se extrem de tare de un urs aflat la marginea drumului.

Reacția ursului atunci când a vrut să se apropie și mai tare de el

Excentricul și dorința cetățenilor de a ieși din tipar și a-și crea o imagine bună în ochii lumii a devenit ghidul de viață pentru mulți dintre noi. Acesta este și cazul unei tinere, care zărind un urs pe marginea drumului și-a dorit să se apropie și să facă o poză memorabilă cu acesta. Surpriza cea mare a fost atunci când ursul și-a simțit teritoriul invadat și a reacționat agresiv, încercând să repeadă la ea. Din fericire, reflexele tinerii au fost destul de bune încât să scape nevătămată și sp se aleagă doar cu o sperietură.

Din păcate, datorită acestor gesturi inconștiente, mulți urși sunt condamnați la moarte. Cauzele sunt în principal avertizarea autorităților vizavi de agresivitatea animalelor (o reacție indusă de oameni, de multe ori), fie hrănirea urșilor de către turiști, aceștia devenind mult prea prietenoși pentru a mai putea găsi o soluție de relocare.

Mesajul Ministrului Mediului după incidentul de pe Transfăgărășean

Nu de puține dăți autoritățile au cerut ca turiștii să nu mai hrănească urșii, deoarece acest gest poate avea efecte devastatoare pentru ambele părți: oameni și animale.

Chiar și așa, mulți nu țin cont, ba mai mult, doresc să facă și selfie cu urșii pe care îi întâlnesc în cale. Ministrul Mediului a transmis miercuri un nou mesaj de avertizare prin care oamenii sunt anunțați că ursul este un animal sălbatic și nu unul de companie, acest aspect aducând referiri asupra  pericolului la care ne expunem.

Ursul e un animal sălbatic protejat de lege, nu un animal de companie. Le spun încă o dată cetățenilor acestei țari: din toate discuțiile cu specialistii din minister, ONG-uri sau cei care se ocupă de studierea acestor specii, un urs care a dat de gustul biscuiților, napolitanelor, si simte că își poate obține astfel hrana, nu se va mai putea adapta niciodată în pădure. Poți să-l duci în creierii munților, va reveni la șosea, în comunitate. Trebuie să-i lăsăm să-și ducă viața și să trăiască în inima munților, nu să intervenim alimentându-l”, a declarat, miercuri, Costel Alexe, potrivit digi24.ro.

Vezi imagini video de la momentul atacului:

#ursul

Din ciclul "români tâmpiți", azi unii care vor sa-si faca selfie cu bietul urs infometat. Doamne, mare ti-e gradina !

Publicată de Radu Tudor (radu-tudor.ro) pe Marţi, 30 iunie 2020

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI