VIDEO: ”Prea ticălosul” ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță mai mulți copii

VIDEO: ”Prea ticălosul” ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță mai mulți copii
VIDEO: ”Prea ticălosul” ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță mai mulți copii

În a doua zi după instaurarea stării de alertă, arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie Petrescu a împărtășit mai mulți copii pe treptele din fața catedralei Sf. Petru și Pavel din Constanța, folosindu-se de același potir și aceeași linguriță și sfidând orice lege sau orice regulă impusă în această perioadă pentru siguranța cetățenilor.

VIDEO: ”Prea ticălosul” ÎPS Teodosie a împărtașit cu aceeași lingurița mai mulți copii

Astăzi, 16 mai, ÎPS Teodosie și mai mulți preoți au oficiat o slujbă de împărtășire a credincioșilor care au venit în fața catedralei arhipeiscopale. Ierarhul nu s-a dezis de la sfidarea legii, și de la punerea în pericol a vieții enoriașilor săi.

Femei cu copii de mână sau în brațe se înghesuie pe treptele bisericii pentru a primi împărtășania arhiepiscopului. De asemenea, cei împărtășiți au fost șterși la gură cu același prosop în care, din când în când, era curățată lingurița.

Trebuie să amintim că Sinodul BOR a decis că „împărtășirea comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii, în vreme de pandemie, va fi hotărâtă după data de 1 iunie 2020“, acest ritual fiind deocamdată interzis.

Cu toate că regulamentul stării de alertă, dar și cel transmis de BOR impune ca la slujbele oficiate în afara lăcașurilor de cult, distanța între credincioși să fie de 2 metri, Teodosie și preoții se comportă ca și când nu ar exista pandemia de coronavirus.

Nici distanțare socială nu există

Mai mult, ierarhul și preoții văd că oamenii nu respectă distanța de siguranță și că unii dintre ei nu au nici mască de protecție, dar nimeni nu intervine pentru a le impune oamenilor distanțarea.

În plus, fără a purta mănuși, oamenii proaspăt împărtășiți sunt lăsați să bage mâinile într-un bol aurit de unde iau bucăți de pască.

Potrivit recomandărilor transmise de INSP, ca precauții speciale, în biserici  “se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință“.

Menționăm că în luna martie, INSP transmitea  și o poziţie oficială în care este declarat că linguriţa prin care se transmite o cantitate de vin la mai multe persoane, din acelaşi vas, dar şi prosopul cu care aceste persoane sunt şterse apoi la gură, transmite virusul Covid-19 ca oricare alte obiecte.

Dar ÎPS Teodosie nu este la prima sfidare a regulilor. Astfel că în luna martie, în plină stare de urgenţă, pe aceleaşi trepte ale catedralei arhiepiscopale, ierarhul a mai împărtăşit zeci de persoane folosind aceeaşi linguriţă şi acelaşi potir. Sursă video Constanțadeazi

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI