VIDEO Patricia Ţig, jucătoarea momentului în tenisul mondial! Salt incredibil în clasamentul WTA

VIDEO Patricia Ţig, jucătoarea momentului în tenisul mondial! Salt incredibil în clasamentul WTA
Patricia Ţig este campioană la Istanbul, iar familia ei a fost alături să sărbătorească

Patricia Ţig a câştigat primul titlu WTA al carierei, la Istanbul, după o finală absolut dramatică. A bătut-o pe Eugenie Bouchard, scor 2-6, 6-1, 7-6 (4), la capătul unei partide în care a avut nu mai puţin de opt mingi de meci. Pentru performanţa obţinută în Turcia, Ţig obţine un cec în valoare de 50.000 de dolari. Dar şi 280 de puncte în clasamentul WTA.

Patricia Ţig, lacrimi la ceremonia de premiere. Mesaj pentru soţul şi antrenorul ei, Răzvan Sabău

Cu aceste puncte, Patricia Ţig reuşeşte o ascensiune fulminantă, de nu mai puţin de 30 de locuri, până pe 58 WTA. Devine a doua cea mai bună jucătoare a României, după Simona Halep. Cea care va fi pe locul 2 şi la actualizarea care se va face luni.

Patricia Ţig mai jucase două finale de WTA în carieră până la succesul de la Istanbul. Fusese învinsă la Bucureşti în 2019 şi la Baku în 2015. Nu va avea foarte mult timp să celebreze primul succes major, pentru că va pleca direct la Roma. Este înscrisă în calificările turneului din capitala Italiei, de categorie Premier 5.

La ceremonia de premiere, Patricia Ţig a avut lacrimi în ochi. Şi a ţinut să îi mulţumească soţului şi antrenorului ei, Răzvan Sabău. Acesta a fost în tribune, alături şi de fiica lor, Sofia. Patricia şi-a felicitat adversara şi nu a uitat să le mulţumească organizatorilor pentru munca depusă în condiţii grele, provocate de pandemia de coronavirus.

„Vreau să o felicit pe Genie, a fost o săptămână excelentă pentru ea. Şi o luptă dură azi. Vreau să îi mulţumesc soţului şi antrenorului meu. Pentru tot sprijinul şi pentru că ai fost mereu acolo pentru mine, indiferent de situaţie. Sper să nu devin prea emoţionată. Le mulţumesc şi organizatorilor pentru că ne-au făcut să ne simţim ca acasă. Aşa am simţit. Mă bucur mult pentru tot şi sper să mă întorc la anul”, a declarat Patricia Ţig la ceremonia de premiere.

https://twitter.com/WTA/status/1305192798803685381?s=20