Video. Pacienți în vârstă, umiliți și alungați din spital pe un ger de -7 grade. Motivul halucinant invocat de angajați

Video. Pacienți în vârstă, umiliți și alungați din spital pe un ger de -7 grade. Motivul halucinant invocat de angajați
Pacienți alungați în frig la Bacău

Momente neplăcute au avut loc la Spitalul Județean Bacău, acolo unde mai mulți pacienți în vârstă așteptau să intre la medicul oftalmolog pentru o consultație. Din cauza lipsei de spațiu, angajații au găsit de cuviință să-i alunge pe vârstnici în ger, în loc să-i organizeze potrivit normelor de siguranță.

Angajații din sistemul medical, lipsiți de empatie

Scenele filmate în spitalul din Bacău confirmă încă o dată faptul că pacienții români sunt tratați asemeni unor animale care pot îndura orice umilință. În cursul zilei de ieri, un material video care surprinde modul în care sunt alungați mai mulți pacienți în vârstă a devenit viral, revoltând mii de cetățeni.

Pentru că afară era foarte frig, iar consultațiile merg în ritmul specific românesc, în sala de așteptare s-au adunat mai mulți pacienți. Astfel, câteva angajate din spital au considerat că cea mai bună metodă de a respecta distanțarea socială este să-i dea afară pe toți pacienții care asteptau pe hol.

În ciuda rugăminților de a fi lăsați la căldură, angajata surprinsă în video s-a arătat neatinsă de suferința oamenilor, ordonându-le pe un ton înțepător să iasă afară toată lumea.

Din păcate, în grupul de pacienți format pe coridor, mulți erau în vârstă sau fuseseră operați cu o zi înainte, astfel că gerul de afară le putea cauza și alte probleme de sănătate.

”Toată lumea afară!; Dumneavoastră ce problemă aveţi? Haideţi afară! Ieşi afară! Ieşi afară! Ieşi afară!; Afară! Toată lumea afară!”, au fost doar câteva dintre strigătele pline de mânie ale angajaţilor spitalului.

Vedeți imaginile video surprinse de unul dintre pacienți:

Raed Arafat, despre dialogul revoltător dintre o operatoare 112 și părinții unui bebeluș

În cursul zilei de ieri a ieșit la iveală o discuție purtată între un operator 112 și tatăl unui bebeluș care urina cu sânge. Tatăl, vizibil afectat de ceea i se întâmplă copilului a solicitat ajutor specializat pentru a-i evalua starea micuței. Din păcate, operatoarea de la 112 l-a umilit în ultimul hal pe bărbat, refuzând să-i ofere ajutor.

Redăm o mică parte din dialogul celor doi:

Ambulanță: Dar o puteți duce dumneavoastră, doamnă!

Tatăl: Nu am mașină cu ce să o duc! Deci nu-i o urgență…. Dacă fata pățește ceva, dumneavoastră răspundeți!

Ambulanță: Eu nu răspund deloc, că e copilul dumitale! Nu trebuia să-l lași să ajungă până aici! Nu răspund eu deloc, răspunzi dumneata și nevasta dumitale, că-s ai voștri copiii, nu ai mei! Eu pe ai mei mi i-am crescut!

Tatăl: Dumneata ești obligată să îmi trimiți urgent!

Ambulanță: Eu sunt obligată pe urgență! Și nu mă înveți tu pe mine la ce-s obligată să trimit! Tu să-ți vezi de copil mai bine!”, a concluzionat operatoarea.

În urma dialogului apărut în presă, Raed Arafat a criticat dur modul în care angajatul statului a tratat niște părinți îngrijorați.

„E inacceptabil și nu zic asta doar pentru că suntem în emisiune. Modul de a vorbi cu oameni care solicită ajutor nu poate fi în așa hal. Chiar dacă tu, ca personal medical, nu consideri că e o urgenţă, pentru părinţii respectivi faptul că copilul lor are sânge în urină e ceva care îi sperie.

E clar că trebuie discutat cu părintele, clar, liniştit şi trebuie găsite soluţii. Ascultând cum s-a vorbit, după părerea mea, decizia nu are cum să fie o decizie că şi-a făcut treaba corect, pentru că nimeni nu acceptă astfel de mod de agresare către un apelant la 112. Mai ales că oamenii vorbeau frumos, politicos, nu au jignit-o”, a declarat Raed Arafat, pentru Digi24.

Ascultă discuția dintre operator și tatăl ignorat: