17 iun. 2021 | 13:19

Video cutremurător. Au apărut primele imagini care surprind tragicul accident de telecabină din Italia. 14 oameni au murit pe loc

News
Video cutremurător. Au apărut primele imagini care surprind tragicul accident de telecabină din Italia. 14 oameni au murit pe loc
Au apărut primele imagini video care surprind prăbușirea telecabinei din Iitalia

Imagini absolut înfiorătoare apar pentru prima data în spațiul public, la aproape o lună de la tragedia care a avut loc într-o stațiune de munte din Italia, atunci când o telecabină plină cu schiori s-a prăbușit. În urma terifiantului accident, 14 persoane au murit, în timp ce un singur copil a scăpat cu viață.

Imaginile groazei au fost filmate de o cameră de supraveghere a telefericului

Nimic nu prevestea o tragedie de asemenea amploare, însă ceasul negru a sunat pentru 14 turiști nevinovați, majoritatea aflându-se în telecabina morții împreună cu familiile.

Nenorocirea a avut loc pe traseul Stresa-Alpino Mottarone din Italia, în momentul în când telecabina mai avea un metru până la destinație. Potrivit presei italiene, turiștii erau transportați din orașul Stresa, peste lacul Maggiore, până pe vârful muntelui Mottarone, o astfel de călătorie durând aproximativ 20 de minute.

În imaginile înregistrate de o cameră de supraveghere, iar mai apoi, filmate cu telefonul de pe ecaranul unui calculator, se observă că angajatul telefericului se pregătea să permită accesul telecabinei, atunci când brusc, un cablu de plumb s-a rupt, iar aceasta a început să se deplaseze cu viteză în sensul opus.

La scurt timp, cabina aflată în mers s-a lovit de un pilon situat în partea exterioară a telefericului, desprinzându-se violent de cablu. Nu a fost nevoie decât de o fracțiune de secundă pentru prăbușirea fatală a telecabinei de la 100 de metri.

Cine a fost găsit vinovat pentru tragedie

În urma impactului devastator, 14 persoane și-au pierdut viața, iar un copil de 5 ani a supraviețuit, tatăl acestuia acoperindu-l cu propriul trup.

Accidentul a avut loc pe data de 23 mai, iar pe data de 24 mai, autoritățile italiene s-au reunit pentru a investiga cazul și pentru a pune cap la cap primele probe. În primele ore, polițiștii au descoperit neregulile evidente create intenționat de angajați și de proprietarul firmei care asigura “buna funcționare” a telefericului.

Astfel, în urma anchetei desfășurate s-a descoperit că frânele de urgență fuseseră blocate deliberat. Polițiștii au mai aflat, de asemenea, că patronul fusese de acord cu o improvizație ilegală pentru a evita activarea permanentă a sistemului de frânare, atunci când se relua funcționarea telefericului.

În ciuda tragediei de o anvergură fără precedent, până în acest moment, singura persoană plasată în arest la domiciliu a fost angajatul responsabil cu punerea telefericului în mișcare.

Singurul supraviețuitor al tragediei, un băiețel de cinci ani, a suferit multiple traumatisme, ajungând în comă la spital. La început, medicii au fost rezervați cu privire la șansele acestuia de supraviețuire, însă recuperarea sa a surprins și bucurat pe toată lumea.

Potrivit cadrelor medicale care s-au ocupat de cazul băiețelului, acesta a fost salvat doar de îmbrățișarea tatălui său care l-a ferit de loviturile violente suferite de restul pasagerilor. În urma tragicului eveniment, micuțul și-a pierdut părinții, fratele, dar și străbunicii.

Vezi imaginile video făcute publice:

Parteneri
Ce a scris Florin Piersic junior în timp ce tatăl său este în spital. Mesajul său a stârnit un val de reacții
Redactia.ro
Regula care se va aplica în toate hotelurile. Schimbarea va afecta unitățile de cazare din România
Click.ro
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Laurette a ajuns de nerecunoscut! Cum arată la 40 de ani și ce s-a apucat să facă pentru bani
Unica.ro
Plata pensiilor. Perioada în care banii pot fi ridicați de la ghișee, dacă beneficiarii nu au fost găsiți acasă
EVZ.ro
Florin Piersic, transferat chiar în aceste momente la Spitalul Foișor din Capitală, pentru o nouă operație! Imagini exclusive / PAPARAZZI
Spynews
Se impune prin lege în România. Guvernul a luat decizia astăzi, 9 mai: Să fie obligați!
Capital.ro
Secretul roșiilor mari și gustoase. Amestecul natural folosit de grădinarii cu experiență pentru stimularea plantelor
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
CRESC pensiile! Ce CATEGORII de pensionari PRIMESC majorarea
Mediaflux
El e Bogdan, tânărul veterinar care a fost găsit mort în propria mașină, pe o stradă din Pitești! S-a stins din viață din cauza depresiei / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro