VIDEO Clipul neașteptat prin care UE ne cheamă la vot: „Alege-ți viitorul”

Autor: Iorgu Ianusi - 20:39, 25 apr. 2019

Liderii UE speră să sporească prezența la vot la apropiatele alegeri pentru desemnarea europarlamentarilor. Așa că Parlamentul European a lansat un videoclip numit „Alege-ți viitorul”. Se întâmplă la debutul oficial al campaniilor electorale din țările membre.

Clipul prezintă o familie care se prezintă la spital pentru că mamei i-a venit sorocul. Iar imaginile surprind momentele intime, intense din momentul în care un copil vine pe lume.

Povestea este spusă de o fetiță care îi îndeamnă pe alegători să se gândească în ce fel de Uniune vor să trăiască noile generații:

„Fiecare poate influența această lume, dar împreună putem face o schimbare reală. Alege Europa în care vrei să cresc.

Videoclipul este semnat de regizorul francez Frédéric Planchon.

Sondaj UE: Ce ne unește e mai mult decât ce ne desparte

Un sondaj de opinie telefonic, realizat de Parlamentul European și prezentat de Știrile Pro TV, arată că cetățenii din țările membre sunt optimiști.

Aproximativ 80% dintre respondenți spun că ce îi unește pe locuitorii din țările UE este mai important decât lucrurile care îi despart.

Cei care au participat la sondaj au spus în proporție de 55% că asociază UE cu „speranța” și „încrederea”.

Totuși, 30% și-au manifestat incertitudinea legată de viitorul Europei.

Ce cred românii despre UE

Din rândul românilor care au participat la sondajul telefonic, 70% s-au declarat optimiști. Aproape 40% asociază Uniunea cu noțiunea de „speranță” iar 30% cu „încrederea”.

Românii se înscriu în tendința europeană de a aprecia că UE aduce beneficii țărilor membre.

O statistică a Biroului European de Statistică din februarie 2019 arată că 68% dintre europeni spun că țara lor a avut avantaje ca membră a Uniunii.

61% au apreciat ca pozitivă apartenența lor la UE.

Scrutinul europarlamentar se va desfășura în țările membre în perioada 23-26 mai. Alegerile sunt programate în România pe 26 mai, simultan cu referendumul privind Justiția convocat de șeful statului.