VIDEO Băiatul de 15 ani care ține piept extremiștilor la Roma. Clipul a denit viral

VIDEO Băiatul de 15 ani care ține piept extremiștilor la Roma. Clipul a denit viral
Adolescentul de 15 ani, în dialog cu extremiștii de dreapta. Captură Notizie.it

Un videoclip care surprinde un adolescent de 15 ani care le ține piept activiștilor de extremă dreaptă din Roma a devenit viral în presa italiană și pe rețelele de socializare.

Băiatul a fost filmat săptămâna aceasta, marți în timp ce își spunea părerile și apăra minoritățile etnice împotriva cărora manifestau extremiștii de dreapta, notează Times of Malta.

Sute de activiști și locuitori de dreapta au ieșit pe străzile din regiunea Torre Maura, a XV-a zonă a metropolei Roma, pentru a demonstra împotriva aducerii a 70 de romi într-un centru de primire în zonă.

Unul dintre liderii partidului neo-fascist Casa Pound a spus în timpul manifestației că localnicii nu vor să vadă romii în zonă și nici să aibă de-a face cu ei iar adolescentul a intervenit și a spus că nu este de acord.

El l-a acuzat pe liderul extremist că a exploatat furia poporului pentru a obține voturi. În plus, fondurile europene obținute ar trebui să fie cheltuite pentru bunăstarea tuturor, inclusiv a romilor și africanilor, a mai spus băiatul.

Videoclipul a devenit rapid viral iar băiatul a fost descris în mass-media italiană ca noul erou al stângii.