Victorie pentru Ludovic Orban! Ce funcție va ocupa fostul premier al României de azi înainte. Anunțul făcut după miezul nopții

Victorie pentru Ludovic Orban! Ce funcție va ocupa fostul premier al României de azi înainte. Anunțul făcut după miezul nopții
Ludovic Orban a fost ales președintele Camerei Deputaților Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Veste bună pentru susținătorii lui Ludovic Orban. În cursul nopții de astăzi, fostul premier a fost ales ales președinte al Camerei Deputaților. Acesta a reușit să-l învingă pe contracandidatul său, Alfred Simonis (PSD) cu 179 de voturi “pentru” și 110 “împotrivă”, în timp ce adversarul politic a primit 110 voturi “pentru” și 179 “împotrivă”. Votul a fost secret cu buletine de vot.

Declarația șui Ludovic Orban după aflarea rezultatelor

Este oficial! Ludovic Orban va fi noul președinte al Camerei Deputaților, rezultatele fiind anunțate în această dimineață, în jurul orei 02:17. Sedința în cadrul căreia s-au ales membrii Biroului Permanent, cât și președintele Camerei Deputaților s-a desfășurat pe fondul unui mare scandal iscat de reprezentanții AUR.

Aceștia au acuzat restul partidelor de coalizare că ar fi pus la cale alegerea lui Orban, dorind să închidă ședința plenului înainte de vot. Chiar dacă acest lucru nu a fost posibil, decanul de vârstă, Lucian Feodorov (AUR) a închis ședința, imediat după validarea mandatelor.

Iusein Ibram, președintele ședinței, a fost cel care a preluat conducerea ședinței și a anunțat rezultatele la ora 02:17, felicitându-l pe Ludovic Orban pentru victorie. Acesta i-a urat un mandat “ ușor și lung”, potrivit g4media.ro.

Înainte de finalizarea ședinței, Ludovic Orban a ținut un discurs de mulțumire președintelui Iusein Ibram, cât și parlamentarilor care au participat la ședință. Noul președinte a profitat de ocazie și și-a anunțat colegii când va avea loc ședința de plen.

”Bună dimineața! În primul rând, aș vrea să-i mulțumesc deputatului Ibram Iusein pentru că a salvat totuși o ședință care a fost aruncată în derizoriu de niște oameni care nu înțeleg încă ce înseamnă să fii în Parlamentul României.

De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor parlamentarilor care au participat la acest proces democratic de constituire și, evident, și contracandidatului Alfred SImonis.

Înainte de a declara ședința închisă, aș vrea să vă informez că mâine (marți – n.red) vom convoca un plen, cel mai probabil în jurul orei 13:00, pentru a finaliza procedurile de constituire a noului Parlament, prin structura comisiilor și toate celelalte chestiuni, și, de asemenea, un Birou Permanent în jurul orei 12-12:30.

Vă mulțumesc! Declar închise lucrările Camerei Deputaților”, a transmis Orban la finalul votului, potrivit realitatea.net.

PSD a solicitat alegerea noii structuri a Biroului Permanent

După alegerea președintelui, contracandidatul Alfred Simonis a considerat necesară alegerea tuturor membrilor Biroului Permanent, și nu doar a președintelui.

”Dacă tot ne grăbim să alegem preşedintele, să alegem tot Biroul Permanent, astfel încât toate structurile Camerei să fie funcţionale din noaptea aceasta”, a transmis acesta.

Membrii PNL au fost de acord cu propunerea făcută de PSD, însă Ludovic Orban a solicitat o pauză de 30-35 de minute. În urma reluării ședinței au fost aleși următorii următorii membrii:

Vicepreședinți: Alexandru Rafila – PSD; Marius Budăi – PSD; Laurențiu Leoreanu – PNL; Cristina Prună – USR;

Secretari: Daniel Suciu – PSD; Cristian Buican – PNL; Oana Morariu – USR; Ovidiu Ganț – minorități naționale;

Chestori: Alexandra Presură – PSD; George Tuță – PNL; Antonio Andrusceac – AUR; Sereș Deneș – UDMR, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI