Victor Ponta critică guvernarea PNL și gestionarea crizei sanitare. „Va fi jale mult timp!”

Victor Ponta critică aspru Guvernul Orban

Liderul Pro România, Victor Ponta, critică, printr-un mesaj postat pe rețelele sociale, guvernarea PNL și modul în care este gestionată criza medicală pe care o traversăm, precum și faptul că la noi în țară se fac prea puține teste pentru a afla care este numărul românilor care au fost contaminați cu noul coronavirus.

Ponta, critici la adresa Gurvernului

Fostul premier dă vina pe Guvernul Orban pentru faptul că nu s-ar fi mobilizat și nu ar fi luat măsurile necesare pentru a gestiona corect criza sanitară nici după șaisprezece zile de la declararea stării de urgență, astfel că, oamenii care „nu au nicio vină” trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău.

Făcând o comparație cu țări precum Italia sau Germania, Victor Ponta constată că în țara noastră numărul persoanele care sunt supuse testelor pentru depistarea infecției cu COVID-19 este infim.

„Noi facem azi mai putin de 2000 de teste și ajungem maxim la 4000 / zi spune Ministrul Tătaru (exagerat de optimist)

Italia face azi 35,000 teste pe zi și Germania 75.000 pe zi. Populația noastră este 1/3 din Italia si 1/4 din Germania!

În plus în România intră pe la granița terestră și aeroporturi aprox. 8.000 de persoane pe zi / în special din Italia, Spania, Franța și Marea Britanie – aceștia completează o declarație pe proprie răspundere și își asumă să stea acasă cu familia! Nu știm însă dacă au sau nu virus (că nu îi testam)!”, atrage atenția președintele Pro România pe pagina oficială de Facebook.

„La noi va fi jale”

În cadrul aceleiași postări, după ce evaluează situația actuală, fostul prim-ministru avertizează românii că scenariile care vor urma vor fi apocaliptice.

Victor Ponta: La noi va fi jale din cauza coronavirusului
Victor Ponta: La noi va fi jale din cauza coronavirusului

„Oamenii nu au nicio vină că Statul Român nu s-a organizat nici acum – la 16 zile după declararea Stării de Urgență!

Italia face azi 35,000 testați pe zi și Germania 75.000 pe zi – populația noastră este 1/3 din Italia și 1/4 din Germania / deci la noi va fi jale mult după ce ei rezolvă!”, mai scrie Victor Ponta.

În concluzie, adresând o întrebare retorică într-o notă cât se poate de ironică, Ponta învinuiește încă o dată guvernarea și pe președintele Klaus Iohannis pentru că nu au fost luate măsuri la timp.

„Și noi trebuie să aplaudăm Guvernul? Sa spunem ca DL Iohannis că «suntem foarte mulțumiți de Guvern că a luat toate măsurile»?”, întreabă sarcastic liderul Pro România.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI