Vești proaste: se închid restaurantele, cafenelele şi jocurile de noroc. Unde se impun aceste noi restricții
Această pandemie generată de noul coronavirus a dat peste cap întreaga societate românească. Efectele crizei se văd în toate ramurile economie, dar cea mai afectată a fost industria HoReCa.
Se închid restaurantele, cafenelele şi jocurile de noroc
Conform noilor reglementări, în timp de pandemie, date de Guvern și transferate către Consiliile locale, referitoare la deschiderea sau închiderea diferitelor locații, a determinat autoritățile să ia decizii dure, cel puțin în județul Constanța. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat o rată mare de infectare într-una din localitățile județului. Astfel că autoritățile au luat decizia instituirii de restricţii.
Unde se impun aceste noi restricții, în pandemie
DSP Constanţa anunța în ultimele zile că rata incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19 a crescut în localitatea Cuza Vodă. Autoritățile au declarat că rata infectărilor a atins indicele de 3.49.
Conform procedurilor, DSP Constanța a cerut convocarea Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este de a închide anumite loclauri și va rămâne în vigoare ”până la constatarea unei rate a incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19 sub pragul de 1.5”.
Autoritățile au decis anumite restricții, anunțate într-un comunicat de presă care spune că se va trece la:
- ”închiderea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice,
- tipul restaurantele şi cafenelele, sau în interiorul clădirilor;
- închiderea activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;
- interzicerea activităţilor culturale.”
Efecte dezastruoase, în perioada de pandemie
Localitatea Cuza Vodă nu este la prima decizie de acest fel, sau afectată de pandemie. În aprilie, în perioada de Stare de Urgență, prin decizia Secretarului de Stat, Raed Arafat, a fost pusă sub incidența de carantină.
„Măsura a fost luată în urma unei analize de risc efectuate de DSP Constanţa, prin care s-a constatat faptul că în localitate există un risc epidemiologic ridicat. În data de 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu COVID-19, iar la cererea autorităţilor, a fost realizat un screening al populaţiei din zonă, cu ajutorul jandarmilor constănţeni şi al medicilor de familie. În urma acţiunii desfăşurate pe data de 19 aprilie, alte 9 persoane au fost confirmate cu prezenţa virusului SARS-CoV-2”, a transmis Prefectura Constanţa.
Reamintim că la nivel național, conform ultimelor date, pandemia a generat 3.926 de persoane decedate în România, din cauza infectării cu COVID 19 și sunt 95.897 de cazuri de infectări cu noul coronavirus. Aceleași date anunță faptul că 40.454 persoane sunt considete vindecate de infectările cu noul coronavirus.