Vești proaste pentru Simona Halep despre Turneul Campioanelor. Situația e destul de dramatică

Vești proaste pentru Simona Halep despre Turneul Campioanelor. Situația e destul de dramatică
Vesti proaste pentru Simona Halep despre Turneul Campioanelor

Simona Halep pare să nu aibă pic de liniște. După ce s-a retras înaintea turneului de la Roland Garros din cauza accidentării la gambă, ocupanta numărului 3 din WTA este în pericol să rateze o altă competiție sportivă importantă. Situația e destul de dramatică. Ce a pățit sportiva din Constanța.

Vești proaste pentru Simona Halep despre Turneul Campioanelor

Simona Halep a ieșit din Top 20 în clasamentul pentru Turneul Campioanelor de la Shenzhen (1 – 8 noiembrie), cea mai importantă competiție a finalului de an. Din cauza rezultatelor mai slabe din acest sezon, comparativ cu anii precedenți, Simona Halep s-a clasat pe pe locul 21 în WTA Race, lucru care i-a uimit pe fanii româncei noastre. Eleva lui Darren Cahill s-a calificat la 6 ediții ale Turneului Campioanelor în întreaga carieră, dar a jucat la 5 dintre ele, retrăgându-se în anul 2018.

În Turneul Campioanelor se clasează primele opt cele mai bune tenismene ale sezonului desfășurat în curs, iar, de data aceasta, Simona Halep și-a ratat șansa. Anul acesta a fost unul dificil pentru sportiva originară din Constanța, care se confruntă cu anumite probleme de sănătate care au forțat-o să renunțe la câteva turnee importante.

Simona Halep a cumulat 901 puncte WTA în 2021 dar, din păcate, a ieșit din topul 20 al Turneul Campioanelor. Cu toate acestea, Halep este cel mai bine poziționată tenismenă din România în cursa pentru Shenzhen, urmată de Sorana Cîrstea. Iubita lui Ion Țiriac jr. a cumulat 617 puncte WTA în sezonul în curs.

Simona Halep s-a retras de la Roland Garros 2021

Cu durere în suflet și în glas, Simona Halep a fost nevoită să-și anunțe retragerea de la Roland Garros, turneul ei de suflet. Problemele de sănătate apărute în urma accidentării de la Roma au împiedicat-o pe tenismena româncă să participe la competiția care i-a adus titlul în 2018.

Se pare că accidentarea ei din timpul turneului desfășurat în capitala Italiei a fost mai serioasă decât credea Simona, iar sportiva noastră nu va putea evolua pe zgura franceză, în cadrul celui mai important turneu european de tenis din lume.

„Cu o inimă grea îmi anunț retragerea din Roland-Garros anul acesta. Din păcate, accidentarea mea are nevoie de mai mult timp pentru a-și reveni, iar timpul este prea scurt. Retragerea dintr-un Grand Slam este împotriva tuturor instinctelor și aspirațiilor mele de atlet, dar este decizia corectă și singura de luat.

Gândul de a nu fi la Paris mă umple de tristețe. Dar îmi voi concentra energia asupra recuperării. Rămân pozitivă și voi revenind pe teren de îndată ce este sigur să o fac.”, a declarat Simona Halep pe contul său de Twitter.