Vești proaste pentru românii din străinătate. Europenii le taie din bani

de: Alexandra Chivu
17 07. 2019

Presa internațională aduce vești proaste pentru românii din străinătate. Europenii le taie din bani migranților est-europeni. Iată măsurile gândite de coaliție.

Europenii taie din bani românilor din străinătate

Sky News scrie că o coaliție de angajatori din Marea Britanie susține că țara trebuie să fie mai amabilă cu lucrătorii de peste hotare, post-Brexit. Astfel, aceștia cer politicienilor reguli noi pentru angajarea muncitorilor emigranți. Printre acestea se află și reducerea pragului salarial și extinderea duratei vizitelor. În acest moment, pentru angajarea lucrătorilor cu pricina, angajatorii au un pag minim salarial de 30.000 de lire sterline pe an. Grupul solicită reducerea pragului la 20.000 de lire sterline, susținând că numai astfel pot evita lipsa de competențe în economie după Brexit.

Coaliția dorește și extinderea perioadei pe care se acordă viza temporară de lucru de la un an la doi. De asemenea, o altă măsură gândită de aceștia constă în extinderea vizelor post-studiu pentru studenții internaționali la doi ani, tocmai pentru ca ei să poată munci mai mult în Marea Britanie după ce își termină studiile. Grupul este format, printre alții, din Consorțiul Britanic pentru Retail, Universities UK și grupul nonprofit de advocacy London First, compus din lideri de afaceri. Măsurile gândite de ei i-au fost trimise, printr-o scrisoare, lui Boris Jhonson și lui Jeremy Hunt.

Europenii le taie din bani migranților est-europeni

Ce se arată în scrisoare: „Ţara noastră are nevoie de un sistem echitabil de imigraţie, care să îl menţină deschis la toate nivelurile de talente de care economia şi serviciile noastre locale au nevoie. Este esenţial ca acest sistem să recunoască avantajele talentului internaţional, asigurând în acelaşi timp controlul adecvat pentru gestionarea mai eficientă a imigraţiei, necesară pentru asigurarea încrederii publicului. Fără capacitatea de a avea acces la talentul internaţional, multe dintre sectoarele noastre de clasă mondială sunt expuse unui risc semnificativ. Întrucât Marea Britanie se pregăteşte să părăsească UE în viitorul apropiat, este imperativ ca guvernul să pună în aplicare măsuri care să evite ca angajatorii să se confrunte cu probleme în recrutare şi care să lucreze pentru construirea unei economii de succes deschise şi atractive”.