25 ian. 2021 | 19:50

Vești proaste pentru românii care vor la muncă în Anglia. Anunțul a fost făcut chiar azi

Știri generale
Vești proaste pentru românii care vor la muncă în Anglia. Anunțul a fost făcut chiar azi
Vești pentru românii care vor la muncă, pe sezon, în Anglia. Guvernul britanic a făcut anunțul

Auzi limba română de cum pășești în Anglia, căci mare parte din muncitori sunt de-ai noștri. Mulți dintre ei afirmau încă de când se zvonea despre Brexit că sunt pregătiți să rămână acolo și după schimbare, în timp ce Boris Johnson spunea cu tărie că: „Am fi nebuni să îi lăsăm pe români să plece înapoi în România”. Iată că retragerea Regatului Unit din UE a fost împotriva dorinței lor, căci imediat după organizarea autorităților au și fost expulzați mulți români. „Trebuie să ne apucăm de furat, muncă nu avem”, declara un muncitor. Veștile proaste continuă cu un nou anunț al guvernului britanic: lucrătorii sezonieri din România și Bulgaria vor plăti mai mult decât restul europenilor pentru vizele de muncă în UK.

Guvernul britanic, vești pentru românii care vor la muncă în Anglia, pe sezon

Guvernul britanic a prelungit cu încă un an programul pentru muncitorii sezonieri, lansat în 2019, și a crescut cu 30.000 numărul de vize pentru cei care vor să lucreze în fermele din Anglia pentru o perioadă de până la șase luni în anul curent. Vizele au, însă, preț ridicat, iar românii și bulgarii, alături de estonieni, lituanieni și sloveni vor plăti mai mult decât alți cetățeni ai Uniunii Europene (UE), conform Emerging Europe.

Mai mult, majoritatea țărilor din UE, alături de Turcia și Macedonia de Nord, au primit o reducere a permiselor, în valoare de 244 de lire, de 55 de lire, de care etniile enumerate mai sus nu beneficiază.

„CESC obligă aceste ţări să construiască baze legale, pentru a facilita deplasarea cetățenilor care vor să muncească în alte țări. Legislația britanică prevede deja ca cetățenii acestor țări să se califice pentru o reducere a taxelor ca să vină să lucreze în Regatul Unit”, a precizat Ministerul de Interne Britanic.

Vor avea nevoie și de un certificat de sponsorizare

De asemenea, aceștia vor avea nevoie de un certificat de sponsorizare de la un angajator britanic și vor trebui să demonstreze că au destui bani pentru a putea trăi în Marea Britanie, adică cel puțin 1.270 de lire. Dovada trebuie să fie făcută prin extrase de cont, așa că cei care nu au cont la bancă sunt excluși.

În plus, solicitanții trebuie să se deplaseze la un centru special de solicitare a vizelor, iar în majoritatea țărilor există doar unul singur, situat în capitală, ceea ce înseamnă că lucrătorii sezonieri vor fi obligați să plătească și mai mulți bani pentru călătorie și cazare.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro