Vești proaste pentru românii care vor apartamente în București. Ce se întâmplă cu prețurile

Vești proaste pentru românii care vor apartamente în București. Ce se întâmplă cu prețurile
Vești proaste pentru românii care vor apartamente în București. Ce se întâmplă cu prețurile

Vești proaste pentru românii care plănuiesc să își cumpere un apartament în București. Prețurile imobiliarelor au explodat în luna iunie.

Vești proaste pentru românii care vor apartamente în București

Românii care voiau să își cumpere un apartament în Capitală pot să uite de această dorință, pentru că prețurile au crescut enorm în luna iunie. Vorbim despre majorări cu 20 sau chiar 25% a prețurilor, față de luna mai și față de începutul anului.

O analiză pe baza datelor statistice de pe site-ul anunțul.ro arată apartamentele din București continuă să se scumpesească.

Sunt doar câteva zone din Capitală unde locuințele au înregistrat scăderi. În analiză au fost luate în calcul doar apartamentele cu două camere.

Așa cum era de așteptat, cele mai mari creșteri de prețuri înregistrate în luna iunie au fost observate în zonele Universitate-Kogâlniceanu, unde s-a ajuns la sume cu 25% mai mari decât în luna mari.

Cât a ajuns să coste un apartament în zona Gara de Nord

În zona Victoriei-Romană creșterea este de 22,5%, în timp ce un aparament în zona Grivița-Gara de Nord a ajuns să coste mai mult cu 21% față de luna mai.

Și apartamentele cu două camere din zona Ion Mihalache-Domenii au ajuns să fie cu 20% mai scumpe decât luna precedentă.

De exemplu, prețul mediu pentru un apartament cu două camere în zona Universitate-Kogâlniceanu costă 106.700 de euro, în timp ce în zona Gara de Nord costă 68.000 de euro.

Și în cartierul Bucureștii Noi-Dămăroaia, apartamentele se vând cu o creștere de 18% a prețului.

În ce zone au scăzut prețurile apartamentelor

În schimb, o scădere mare de preț s-a înregistrat la locuințele din zona Pantelimon, unde un apartament cu două camere costă acum mai puțin cu 9,7% decât în luna mai.

Astfel, un astfel de apartament se vinde cu 59.304 euro. Și în Vitan au scăzut prețurile cu 9,2%, în timp ce în zonele Tineretului-Timpuri Noi s-au redus prețurile cu 3%.

Iată tabelul cu evoluțiile prețurilor cerute de proprietari în funcție de zonă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI