Vești proaste pentru pensionarii care primesc banii în mână. Ce se întâmplă cu pensiile

Vești proaste pentru pensionarii care primesc banii în mână. Ce se întâmplă cu pensiile
Vor fi zile libere și pentru angajații Poștei Române!

Vești proaste pentru pensionarii care primesc banii în mână! În perioada Sărbătorilor vom mavea mai multe zile libere. Este vorba de zilele de 25, 26, 30 decembrie, precum și 1 și 2 ianuarie. În acest context, inclusiv angajații Poștei Române vor beneficia de zile libere, cu excepția zilei de 2 ianuarie când se vor întoarce la muncă. Anunțul cu privire la acest aspect la făcut Marius Budăi, vorbind de livrarea pensiilor. Pensionarii care dispun de carduri vor primi pensia mai devreme. Dar, Marius Budăi a spus ce se întâmplă și cu livrarea pensiilor pentru pensionarii care beneficiază de bani în mână.

Zile libere și pentru angajații Poștei Române

Așa cum este prevăzut în Codul Muncii, inclusiv angajații Poștei Române vor beneficia de libere. În comunicatul emis de instituție se face precizarea clară asupra zilelor în care se va lucra în toate sediile sale, precum și, de comun acord cu Ministerul Muncii, când vor fi livrate pensiile românilor:

„Compania Naţională Poşta Română informează că în zilele de miercuri, 30 noiembrie și joi, 1 decembrie 2022, toate oficiile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise.
Astfel, programul de lucru al subunităților poștale va fi următorul:

Miercuri, 30 noiembrie – toate subunitățile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise;

Joi, 1 decembrie – toate subunitățile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise;

Începând de vineri, 2 decembrie – toate subunitățile poştale din mediul urban şi rural vor avea program normal de lucru. Ca urmare a programului anunţat, este posibil ca trimiterile poştale prezentate în această perioadă să înregistreze timpi mai mari de circulaţie.”, se arată în comunicatul publicat de Poșta Română.

Marius Budăi de vești proaste pentru pensionarii care primesc banii în mână

Așa cum era și normal, pensionarii și-au pus întrebarea când le vor intra banii de pensie. În ceea ce-i privesc pe pensionarii care dispun de carduri, Marius Budăi face precizarea că „vor primi banii în conturi în perioada 12-14 ianuarie”.

Asta este o veste bună, mai ales pentru acești pensionari. Pe de alta, o altă veste bună este majorarea pensiilor cu 12 procente, implementarea fiind făcută din 1 ianuarie 2023. În ceea ce-i privește pe pensionarii care primesc banii în mână, Marius Budăi vine cu vești proaste, declarând că:

„Calendarul în plata la cont pe card se păstrează, așa cum se știe, în 12-14 ale lunii. Este început de an, o zi-două va fi decalată plata cu efectuarea plăților.

Dar comprimăm plățile și așa cum am beneficiat întotdeauna de sprijinul Poștei Române și chiar acum, în 2 decembrie, când este liber, se vor face plăți.

Cu siguranță vom asigura aceste plăți”, a declarat Marius Budăi, la Antena 3.

Cu alte cuvinte, după data de 2 ianuarie, angajații Poștei Române revin la lucru pentru a putea duce banii de pensii pentru cei care nu dețin carduri bancare. Rămâne de văzut dacă întârzierile menționate de ministru se vor lungi mai mult decât data anunțată de acesta.

Urmăriți Playtech.ro și pe