11 dec. 2020 | 12:48

Decizie finală luată de Guvern. Premierul interimar Nicolae Ciucă, mesaj clar pentru români cu privire la un nou lockdown

Sănătate
Decizie finală luată de Guvern. Premierul interimar Nicolae Ciucă, mesaj clar pentru români cu privire la un nou lockdown
Nicolae Ciucă infirmă un nou lockdown Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Vești mai puțin bune pentru mii de români, chiar înainte de sărbători. Primarul interimar, Nicolae Ciucă, a vorbit în cursul ședinței de Guvern de astăzi despre posibilitatea introducerii unui lockdown, cât și depsre prelungirea stării de alertă. Totodată, noul primar a explicat necesitatea menținerii carantinei pentru mai multe localități din România.

Nicolae Ciucă, anunț de ultim moment

În urmă cu puțin timp, actualul premier a infirmat zvonurile legate de carantinarea  României, explicând că în cursul zilei de astăzi se va analiza Ordonanța de Urgență cu privire la prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României.

În ciuda faptului că nu va exista un lockdown total, mulți români sunt supărați că vor suporta consecințele restricțiilor din peste 35 de localități, ca urmare a menținerii carantinei. Această situație este datorată, din păcate, numărului mare de cazuri pozitivizate din acele zone.

Un alt subiect care va fi dezbătut în cursul zilei de astăzi face referire la creșterea numărului de cazuri din Capitală.

„Vom analiza proiectul de HG prin care se va prelungi starea de alertă şi cu această ocazie practic infirmăm şi fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou.

Al doilea subiect este legat de partea de decizii privind carantinarea unor localități, deși avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivivare, totuși din discuțiile și analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creștere de până la 35 de localități carantinate și de asemenea avem o situție pe care va trebui să o discutăm legată de creșterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei”, a declarat Nicolae Ciucă.

Raed Arafat, noi dipoziții pentru înăsprirea controalelor din piețe

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că, numărul cazurilor de COVID-19 cresc de la zi la zi, iar sistemul medical nu va mai putea face față.

„La nivelul Bucureştiului, avem un număr de 9.070 de cazuri. O să avem o creştere mai mare pe sistemul medical. Vor fi intensificate controalele şi măsurile implementare pe restricţiile pe care le avem acum”, a exlicat șeful DSU.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a cerut intensificarea controloalelor în piețe, odată ce au fost redeschise, pentru a preveni transmiterea comunitară cu noul coronavirus.

„Aici e chestiune legată şi de ce înseamnă restricţii pentru pieţe. Pieţele vor fi deschise şi o să rog ANSVSA şi structurile MAI să îşi coordoneze activităţile şi să avem o monitorizare a activităţilor din pieţe”, a declarat Ciucă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro