Vești proaste din Germania. Ce decizie drastică a luat Angela Merkel înaintea Paștelui

Vești proaste din Germania. Ce decizie drastică a luat Angela Merkel înaintea Paștelui
Germania se află într-o situație foarte gravă

Mai este puțin și ne apropiem de Paștele catolic și protestant. Cu Germania blocată, pastorii și preoții caută noi modalități de a ajunge la 3 milioane de credincioși din țară. Bătrânii credincioși, spun aceștia, au nevoie în special de îngrijire pastorală. Angela Merkel a făcut în această dimineață un anunț important pe marginea Sărbătorilor Pastorale.

Angela Merkel este de părere că Bisericile germane nu depășesc izolarea

La finele anului trecut Germania stabilea reguli stricte pentru serviciile religioase, prin diminuarea numărului de credincioși prezenți în locașele de cult. La acel moment Angela Merkel se întâlnea cu liderii statului în legătură cu desfășurarea în siguranță a serviciilor religioase în timpul pandemiei.

Acum, sub efectul celui de-al treilea val al Pandemiei, în apropierea Paștelui catolic și protestat, Germania urmează să stabilească linii directoare pentru organizarea serviciilor religioase în timpul pandemiei. Este vorba de o nouă listă de restricții stricte.

Serviciile religioase au fost interzise de la începutul închiderii Germaniei la jumătatea lunii martie. Unii credincioși și-au exprimat furia față de aparenta încetineală a guvernului în planificarea unei rute către redeschiderea bisericilor.

Odată cu creșterea ratei de infectare a fost clar că noi restricții vor fi impuse în Germania. Astfel că, ca un preambul înaintea Paștelui, Cancelarul Angela Merkel anunță noi măsuri după discuțiile maratoniste cu premierii de stat. Cu alte cuvinte Germania va extinde restricțiile COVID-19 și va impune blocarea în perioada Paștelui.

Germania își va extinde restricțiile asupra coronavirusului până pe 18 aprilie. Angela Merkel anunță că Germania va intra într-un blocaj strict timp de cinci zile de Paște, în încercarea de a opri creșterea ratelor de infecție.

Declarația cancelarului Angela Merkel a fost făcută în această dimineață. Decizia a venit după discuții maraton cu liderii regionali care au durat până noaptea târziu, spune agenția de presă AlJazeera.

Pe lângă extinderea măsurilor existente care au închis facilitățile culturale, de agrement și sportive, Merkel și cei 16 premieri de stat din Germania au convenit asupra unui blocaj mai dur pentru sărbătorile de Paște în perioada 1-5 aprilie.

Germania se află într-o situație foarte gravă

Afirmația a fost făcută de Angela Merkel în această dimineață, pe fondul ratei mari de infectare, la nivel național. Angela Merkel a declarat într-o conferință de presă că Germania se află într-o cursă contra timp pentru a-și vaccina populația împotriva coronavirusului.

Centrul național de control al bolilor din Germania a avertizat că noile infecții cresc în mod exponențial. Motivul acestei creșteri se datorează noii variante mai contagioasă COVID-19. Aceasta a fost detectată pentru prima dată în Regatul Unit și a devenit, de asemenea, dominantă în interiorul frontierelor Germaniei.

Institutul Robert Koch pentru Boli Infecțioase a declarat că numărul de cazuri la 100.000 de locuitori într-o săptămână s-a ridicat luni la 107, peste pragul de 100 la care unitățile de terapie intensivă vor începe să rămână fără capacitate. Peste 3.000 de persoane cu COVID-19 au fost în terapie intensivă începând de duminică.

Angela Merkel anunță restricții dure de Paște în Germania

Conform restricțiilor de Paști, aproape toate magazinele vor fi închise în perioada de cinci zile, anunță Angela Merkel. Serviciile religioase vor fi mutate online. Magazinele alimentare vor fi singurele magazine autorizate să deschidă sâmbătă, pe 3 aprilie. Paștele cade pe 4 aprilie.

Germania a început să atenueze cu prudență restricțiile la începutul acestei luni, pe fondul oboselii crescânde pentru continuarea restricțiilor și a protestelor în rândul populației.

Vineri, ministrul sănătății Jens Spahn a avertizat că nu există suficiente doze de vaccin în Europa pentru a depăși un al treilea val de COVID-19. Distribuția vaccinului a fost întreruptă de problemele de aprovizionare, precum și de suspendarea vaccinului AstraZeneca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI