Vești proaste despre vaccinurile Pfizer și Moderna. Ultimul studiu spulberă tot ce știam
Care sunt veștile primite de români despre vaccinurile Pfizer și Moderna? Ultimul studiu făcut de cercetători spulberă tot ceea ce s-a știut până acum despre serurile mult așteptate cu care s-au vaccinat deja mulți cetățeni.
Ce au descoperit specialiștii despre vaccinurile Pfizer și Moderna
Vaccinurile împotriva COVID-19 Moderna și Pfizer sunt mult mai eficiente în cazul noii tulpini găsite prima dată în Africa de Sud, conform Business Insider. Mai exact, procentul anticorpilor care au neutralizat varianta descoperită inițial în Africa de Sud ce este denumită de specialiști B.1.351 a fost de 12.4 ori mai mic pentru vaccinul COVID-19 de la Moderna și de 10.3 ori mai mic pentru Pfizer.
Diferența semnificativă față de primele teste ale specialiștilor sunt curioase pentru cei care s-au vaccinat deja cu unul din seruri. În aceste teste s-au folosit mostre obținute de la pacienți la un timp de 28 de zile de la rapel în cazul celor vaccinați cu Pfizer și 43 de zile de la a doua doză a celor deja imunizați cu serul Moderna.
Studiul a fost realizat de către oamenii de știință de la Universitatea din Columbia, New York ce au ajuns la concluzia că o anumită mutașie este un catalizator major în reducerea eficacității vaccinurilor.
Mutația E484K e de obicei prezentă în tulpina din Africa de Sud. S-a dezvăluit și faptul că tulpina din Marea Britanie nu prezintă specificațiile prezentate mai sus. Cercetătorii au descoperit că activitatea anticorpilor a rămas aproxmativ la fel în cazul celei din Marea Britanie în comparație cu varianta primă de coronavirus. Cu toate astea, eșantionul a fost relativ limitat, astfel reacția anticorpilor e doar una spect al răspunsului imun.
Reacții asociate cu anxietatea – Pfizer
Mulți s-au întrebat care sunt reacțiile dacă vine vorba despre ua din afecțiunile secolului – anxietatea. Iată că specliaștii au analizat și dezvăluit asta@
„În asociere cu vaccinarea pot surveni reacții asociate cu anxietatea, incluzând reacții vasovagale (sincopă), hiperventilație sau reacții asociate stresului, ca răspuns psihogen la administrarea injecției cu acul. Este importantă luarea măsurilor de precauție, pentru evitarea leziunilor cauzate de leșin Boală concomitentă
Vaccinarea trebuie amânată la persoanele cu boală acută severă, însoțită de febră sau cu infecție acută.
Prezența unei infecții minore și/sau a febrei scăzute nu constituie un motiv de amânare a vaccinării. Trombocitopenie și tulburări de coagulare În mod similar altor injecții intramusculare, vaccinul trebuie administrat cu prudență persoanelor cărora li se administrează tratament anticoagulant sau celor cu trombocitopenie sau orice tulburare de coagulare (de exemplu hemofilie), întrucât în urma administrării intramusculare la aceste persoane pot să apară hemoragii sau echimoze.
Persoane imunocompromise Eficacitatea, siguranța și imunogenitatea vaccinului nu au fost evaluate la persoane imunocompromise, inclusiv cele cărora li se administrează tratament imunosupresor. Eficacitatea Comirnaty poate fi diminuată la persoanele imunocompromise”, arată ema.europa.ro.