Vești proaste despre fetița de 7 ani rănită în accidentul din Pantelimon. Medicii nu au reușit să îi salveze piciorul nici după operație din cauza unor complicații

de: Ștefan R. Apostol
30 07. 2024

Pe 28 iulie, într-o parcare din Parcul Pantelimon, doi copii erau accidentați de un adolescent de doar 17 ani, aflat la volanul unei mașini, fără permis. În urma acestui accident, unul din minori a decedat, iar fetița de 7 ani avea să ajungă pe mâna medicilor. Din păcate, sunt vești proaste despre fetița de 7 ani rănită în accidentul din Pantelimon, având în vedere că medicii nu au reușit să îi salveze piciorul nici după operație din cauza unor complicații.

Bilanțul tragediei din Parcul Pantelimon, și tupeul unui șofer inconștient

Ceea ce ar fi trebuit să fie o zi de distracție într-un parc, a devenit un cumplit accident, cel puțin pentru familia celor doi frați accidentați. Conform datelor oferite de polițiști, cel care provoca accidentul era un tânăr de 17 ani, fără permis, care a condus mașina în zona parcării parcului.

Din nefericire, în urma inconștienței tânărului, doi frați aveau să fie accidentați grav, după ce acesta lovea alte 2 mașini aflate în parcare.

După producerea accidentului, unul dintre cei doi minori, un băiețel de 9 ani avea să fie spulberat de șofer, ia medicii SMURD ajunși la fața locului nu au mai avut ce face, decât să declare decesul. Celălalt minor, o fetiță de 7 ani era dusă de urgență la Spitalul „Grigore Alexandrescu” cu răni grave.

Sunt vești proaste despre fetița de 7 ani rănită în accidentul din Pantelimon

Dusă de urgență la spital, medicii de aici au fost nevoiți să o ducă direct pe masa de operație, iar intervenția a durat nu mai puțin de 9 ore. Din păcate, la finalul celor 9 ore, medicii au venit cu vești proaste despre fetița de 7 ani rănită în accidentul din Pantelimon.

Conform specialiștilor, în urma impactului, fetița s-a ales cu unul din piciorușe strivit, iar medicii au încercat să-l salveze. Dar medicii nu au reușit să îi salveze piciorul nici după operație din cauza unor complicații. În urma acestor situații, s-a luat decizia de a i se amputa membrul inferior.

„Din păcate, la câteva ore de la operaţia de replantare, în cursul serii au apărut complicaţii din cauza sindromului de strivire suferit în urma accidentului, complicaţii care îi puneau viaţa în pericol, astfel că s-a decis îndepărtarea membrului inferior afectat de urgenţă”, au precizat reprezentanții spitalului din Capitală.

Deși imediat după intervenția chirurgicală de 9 ore micuța era stabilă, la 24 de ore de la acest moment, lucrurile s-au complicat, și din acest motiv au luat această decizie.

Tânărul de 17 ani în arestul poliției

Cel care a produs acest dramatic accident, după avea să abandoneze mașina și să fugă de la locul accidentului, iar singura șansă de a-l depista au fost camerele de supăraveghere aflate în zona parcării. Ulterior, conform comunicatului emis de polițiști, acesta avea să fie identificat și prins, ulterior pus sub arest preventiv pentru 24 de ore.

„În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada Rutieră, a fost identificat conducătorul autovehiculului, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 17 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.”, se arată în comunicatul polițiștilor.

Aflat în continuare în arest preventiv, se așteaptă decizia procurorilor de caz, tânărul riscând ani grei de închisoare, fiind acuzat acum de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și pentru vătămare corporală din culpă.