Vești proaste cu privire la valul patru al pandemiei: „Există posibilitate mare de impunere a unor noi restricții”

Vești proaste cu privire la valul patru al pandemiei: „Există posibilitate mare de impunere a unor noi restricții”
Razvan Chercheș, avertisment despre valul patru al pandemiei

Fostul consilier onorific la Ministerul Sănătății a vorbit recent despre relaxarea restricțiilor în România, dar și despre efectele pe care această decizie a autorităților o poate avea. Potrivit profesorului de Sănătate Publică, măsurile de relaxare ar fi trebuit să fie făcute în funcție de rata de vaccinare a fiecărui județ. Acesta trage un semnal de alarmă cu privire la un posibil val patru care va aduce cu sine noi restricții pentru cetățeni.

Ce se va întâmpla în județele în care oamenii nu doresc să se vaccineze

Răzvan Chercheș a vorbit despre modul în care va lovi valul patru de Covid-19 țara noastră. Potrivit specialistului, acesta va avea un impact mai redus decât valul al treilea. Profesorul a vorbit și despre reintroducerea restricțiilor pe județe, acolo unde oamenii nu vor fi vaccinați în număr mare.

”Va avea o intensitate mai redusă decât valul 3, pentru că procentul de persoane vaccinate în toată țara va face diferența.

Cu toate acestea, este posibil ca în unele județe, județele în care oamenii nu se vaccinează într-un ritm corespunzător, să trebuiască impuse restricții, din nou, pentru că, în felul acesta se va putea controla numărul persoanelor internate pe secția de terapie intensivă, pe care le vom vedea la începutul toamnei, când vor începe ploile de toamnă și vremea mai rece.

Acum, noi nu am revenit la normal, suntem doar într-o pauză. Putem reveni la normal abia în momentul în care avem imunitatea de grup, procentul de 70 %”, a explicat profesorul.

Care sunt factorii care au contribuit la reducerea transmiterii comunitare

Potrivit profesorului Răzvan Chercheș, un factor extrem de important în scăderea incidenței cazurilor Covid-19 a fost vremea caldă, contribuind într-o mai mare măsură decât vaccinarea. Acesta preconizează că în această vară nu vor mai fi introduse restricții, dar odată cu vremea rece și cu recreșterea numărului de cazuri, autoritățile vor introduce noi măsuri de restricție.

”Principalul factor care a dus la scăderea ratei de incidență a fost vremea caldă, faptul că suntem mai mult timp afară, stăm mai mult timp cu geamul deschis, ventilația este mai bună în acest moment. Riscul de transmitere este mult mai redus. Vaccinarea a contribuit mult mai puțin decât vremea caldă, deci peste vară mă îndoiesc că vor fi impuse restricții.

Dar la toamnă, datorită sezonalității virusului respiratoriu, nu doar a Sars-Cov-2, a tururor virusurilor respiratorii, cel mai probabil, odată cu începerea valului 4, există posibilitate mare de impunere noi de restricții mai ales în județele cu procent mic de persoane vaccinate” a spus profesorul Răzvan Cherecheș, la Știrile ProTV.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI