Vești excelente pentru părinți! Ministrul Muncii anunță schimbări importante

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a făcut anunțul care îi va bucura pe părinți! Violeta Alexandru a anunţat miercuri seară că în acest moment se lucrează la reglementarea legii care să le asigure părinților posibilitatea de a sta acasă cu copiii și pe perioada vacanței de Paște.

Unul dintre părinți va putea rămâne acasă cu copiii

Violeta Alexandru a declarat la Realitatea Plus că va face toate demersurile necesare ca legea care le permite părinților să stea acasă pe perioada cursurilor suspendate, să se aplice și în cazul vacanței de Paște. Aceasta a dezvăluit că legea privind concediile pentru părinți nu a fost gândită și pentru astfel de situații, dar că va lua în considerare toate solicitările primite și va oferi posibilitatea unuia dintre părinți să rămână acasă cu copiii, pe perioada vacanței.

Legea nu a fost gândită pentru această perioadă, ci este o lege care se referă la situaţii în care părintele trebuie să rămână acasă în perioada în care cursurile sunt suspendate. Nu avea nimeni cum să anticipeze la momentul elaborării legii că se va ajunge într-un asemenea punct.

Nici noi nu am ştiut, atunci când am elaborat normele de aplicare, evoluţia lucrurilor, dar sigur, ca un om care este receptiv la toate semnalele pe care le primeşte din societate, voi avea grijă ca până la momentul intrării în vacanţă să avem reglementarea necesară care să permită unui părinte să poată rămâne acasă în creşterea copilului.

Reamintesc părinţilor că legea prevede, însă, ca opţiunea de îngrijire a copilului să fie coroborată cu alte măsuri care încurajează în continuare desfăşurarea activităţii. Este necesar în continuare să asigurăm toate măsurile de protecţie. Prin urmare, vom avea reglementarea şi cadrul legal pregătite care să permită unui părinte să rămână în această perioadă cu copilul”, a declarat, miercuri seara, la Realitatea Plus, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Când a intrat în vigoare legea concediilor pentru părinți

Vă reamintim că legea privind concediile pentru părinți, pentru a-şi supraveghea copiii atunci când se suspendă cursurile, a intrat în vigoare pe data de 17 martie. În momentul aplicării acestui act normativ, minsiturl Muncii a declarat că niciun copil sub 12 ani nu poate fi lăsat nesupravegheat: „Niciun copil cu vârsta de (până la n.r.) 12 ani nu trebuie lăsat nesupravegheat acasă. Un părinte trebuie să se îngrijească şi să se ocupe de supravegherea lui”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI