Vești crunte de la OMS despre tulpina indiană. Informația vizează toți românii

Vești crunte de la OMS despre tulpina indiană. Informația vizează toți românii
Tulpina indiană de coronavirus dă calculele peste cap

O variantă de coronavirus identificată în India este investigată de oamenii de știință din întreaga lume. Cu toate acestea, nu se știe cât de mult s-a răspândit. Nu se știe nici dacă noul coronavirus este cauza celui de-al doilea val mortal în India. Cu toate astea OMS anunță că tulpina indiană este mult mai periculoasă și poate face mult mai multe victime.

Tulpina indiană de coronavirus dă calculele peste cap

În general virușii suportă mutații tot timpul, producând diferite versiuni sau variante ale lor. Cele mai multe dintre aceste mutații sunt nesemnificative. Unele pot chiar să facă virusul mai puțin periculos, dar altele îl pot face mai contagios și mai greu de vaccinat. Această variantă de coronavirus, cunoscută oficial ca B.1.617, a fost detectată pentru prima dată în India în octombrie 2020.

Testarea eșantioanelor nu este suficient de mare în toată India pentru a determina cât de repede se răspândește tulpina indiană de coronavirus. Noua tulpina indiană de coronavirus a fost detectată în 220 din 361 de probe colectate între ianuarie și martie în statul vestic indian Maharashtra. Între timp, tulpina indiană de coronavirus a fost observată în cel puțin 21 de țări, conform bazei de date globale GISAID.

Călătoriile internaționale par să fi adus varianta în Marea Britanie, unde au fost identificate 103 cazuri de la 22 februarie. Majorității călătorilor din India li s-a interzis acum intrarea în Marea Britanie. Public Health England a enumerat tulpina indiană de coronavirus ca una dintre mai multe „variante care fac obiectul anchetei”.

OMS monitorizează 10 variante Covid

Tulpina indiană este mai infecțioasă, spun experții. Dar există puține dovezi până acum despre faptul că ar fi mai letal decât virusul original. „Tulpina indiană” are o transmisibilitate mai mare similară variantei din Marea Britanie.

Varianta B.1.617 a SARS-CoV2, numită tulpina indiană de coronavirus, a fost găsită și în Delhi. Zona a fost grav afectată de un al doilea val devastator de pandemie, la fel ca și zona vestică, în Maharashtra.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că urmărește îndeaproape 10 variante de coronavirus în întreaga lume. Inclusiv varianta triplă mutantă care face ravagii în India. Această nouă variantă ca și celelalte, este considerată ca o potențială amenințare la nivel mondial pentru sănătatea publică.

Despre tulpina indiană de coronavirus descoperită, Maria Van Kerkhove  a spus că sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege complet semnificația acesteia.

”Există o serie de variante de virus detectate în întreaga lume. Tebuie să le evaluăm în mod corespunzător. Oamenii de știință analizează cât de mult circulă fiecare variantă în zonele locale. Dcă mutațiile modifică severitatea sau transmiterea bolii.

Mai sunt și alți factori înainte de a le clasifica ca o nouă amenințare pentru sănătatea publică. Există în fiecare zi noi variante care sunt identificate și raportate, nu toate fiind importante. ”, a spus Maria Van Kerkhov celor de la CNBC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI