Vești bune pentru milioane de pensionari din Ungaria. Câți bani vor primi pe lângă pensia lunară

Vești bune pentru milioane de pensionari din Ungaria. Câți bani vor primi pe lângă pensia lunară
Vești bune pentru milioane de pensionari din Ungaria.

Sunt vești bune pentru milioane de pensionari din Ungaria. Iată câți bani vor primi aceștia pe lângă pensia aferentă. Premierul ungar Vicktor Orban a făcut anunțul.

Vești bune pentru milioane de pensionari din Ungaria

Astfel, Guvernul ungar o să le plătească pensionarilor un bonus de 80.000 de forinți, adică 222 de euro, în luna noiembrie, a spus premierul Ungariei în intervenția săptămânală de la postul public de radio, Kossuth.

Viktor Orban a menționat că, având în vedere performanța economiei ungare, Guvernul a decis să plătească suma unică și pentru cei 435.000 de pensionari care nu ar fi eligibili conform legii pensiilor și, mai mult, dacă politica economică a guvernului continuă să aibă succes în următoarele trei luni, ”există posibilitatea” acordării unei a 13-a pensii la începutul lui februarie 2022.

De asemenea, premierul Viktor Orban a mai amintit și de contractul semnat săptămâna aceasta cu compania rusă Gazprom și a lăudat Ministerul de Externe și delegația de negociere deoarece au reușit să obțină prețuri mai mici decât în contractul anterior, din anul 1995.

”Adevărul este că avem nevoie de gaz, iar chestiunile furnizării de energie și securității energetice nu trebuie combinate cu criticile la nivel politic împotriva Rusiei”, a notat Viktor Orban.

”Îi urez mult succes poporului ucrainean”

Referitor la afirmațiile Kievului că Budapesta încalcă tratatul interguvernamental bilateral ungaro-ucrainean prin acceptarea de rute de livrare ce ocolesc Ucraina, acesta a menționat că ”din nefericire” Ungaria nu poate ține cont de aceste proteste.

”Respect Ucraina și îi urez mult succes poporului ucrainean, dar în privința gazului, trebuie să dăm întâietate intereselor maghiarilor în fața celor ale ucrainenilor”, a spus Orban.

Viktor Orban a mai asigurat și că guvernul lui este pregătit pentru un al patrulea val al pandemiei de coronavirus, deoarece dispune de un stoc de 17 milioane de doze de vaccin, cerându-le  ungurilor să se vaccineze, afirmând că imunitatea de turmă nu este o opțiune ”cu acest tip de virus, care îi găsește pe cei nevaccinați”, a declarat Viktor Orban.

Viktor Orban a mai declarat că regiunea Europei Centrale se bucură de cea mai mare creştere economică în Europa, spunând că fără ea Europa ar intra în recesiune.

Tot Viktor Orban a afirmat că Ungaria trebuie să rămână parte din Uniunea Europeană, întrucât piaţa comună este în interesul ţării sale. Însă acum, interesele central-europene trebuie luate în considerare într-o mai mare măsură decât înainte şi proporţional cu performanţele lor economice.

„Comparativ cu performanţa noastră economică şi cu ponderea noastră reală, influenţa în luarea deciziilor UE este disproporţionat de mică şi acest lucru trebuie să se schimbe ”, a spus Viktor Orban, într-un interviu acordat sâmbătă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI