Vești bune pentru mii de români din Anglia. Boris Johnson a făcut marele anunț despre restricțiile covid-19

Vești bune pentru mii de români din Anglia. Boris Johnson a făcut marele anunț despre restricțiile covid-19
Veste bună pentru românii din Anglia

Un eveniment neașteptat va avea loc în Marea Britanie, acolo unde Guvernul britanic a anunțat că va ridica restricțiile luna viitoare, într-o zi numită „Ziua Libertății”. În ciuda faptului că numărul cazurilor COVID cauzate de tupina Delta sunt în creștere, autoritățile au decis să le ofere mai multă libertate cetățenilor, sătuli de restricțiile foarte dure.

Cum a fost surprins ministrul Sănătății din Marea Britanie

Anunțul ridicării restricțiilor vine la scurt timp după explozia unui scandal în Guvernul Boris Johnson, după ce ministrul Sănătății Matt Hancock a fost surprins încălcând restricțiile anti-Covid-19, fiind fotografiat în timp ce săruta și se îmbrățișa cu o consilieră. Potrivit presei britanice, poza a fost făcută pe 6 mai, cu două săptămâni înainte ca restricțiile dure din Anglia să fie relaxate.

Scandalul izbucnit a fost cu atât mai puternic cu cât ministrul Sănătății este căsătorit și are trei copii, astfel că se presupune că acesta ar fi avut o aventură mai veche cu Gina Coladangelo, consiliera cu care a fost surprins îmbrățișat.

În urma evenimentleor în care a fost implicat, Mat Hancock și-a cerut scuze cetățenilor pentru încălcarea regulilor anti-Covid-19, iar la o zi distanță a decis să demisioneze din minister.

Ridicarea restricțiilor urma să aibă loc pe data de 21 iunie, însă aceasta a fost amânată din cauza înmulțirii cazurilor de Covid-19, mai ales în rândul persoanelor nevaccinate sau a acelora cărora le-a fost administrate doar o singură doză.

Potrivit anunțului făcut luni după-amiază de Reuters, ridicarea restricțiilor va avea loc pe data de 19 iulie, zi însemnată pentru cetățenii britanici, astfel că a fost numită “Ziua Libertății”.

„Cu fiecare zi care trece devine mai clar pentru mine și pentru toți consilierii noștri științifici că este foarte probabil ca în 19 iulie să fim în poziția în care să spunem că ne putem întoarce la viața așa cum era era înainte de Covid”, atransmis Boris Johnson în fața jurnaliliștilor.

Ministrul interimar al Sănătății a confirmat vestea revenirii la o viață normală

La scurt timp după anunțul făcut de premier, Sajid Javid a afirmat în fața Parlamentului că data de 19 iulie este aleasă de Guvern potrivită pentru eliminarea restricțiilor.

„19 iulie rămâne data-țintă pentru noi. Pentru mine, 19 iulie nu este doar finalul, dar și începutul unei noi călătorii captivante pentru țara noastră”, a tansmis ministrul interimar al Sănătății.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI