Vești bune pentru Ianis Hagi după ce a marcat împotriva Germaniei. Gică Hagi sigur e în extaz!

Vești bune pentru Ianis Hagi după ce a marcat împotriva Germaniei. Gică Hagi sigur e în extaz!
România a rezistat, dar Ianis Hagi a strălucit

Vineri seara Naționala noastră a jucat unul din cele mai frumoase meciuri de până acum împotriva Germaniei. Meciul de la Hamburg s-a desfășurat în grupa de calificare pentru CM din Qatar. S-a terminat în cele din urmă cu victoria gazdelor, dar tânărul Ianis Hagi a fost cel care a strălucit.

Germania învinge România cu 2-1

Meciul de vineri seara din grupa J de calificare la CM 2022 din Qatar i-a pus din față în față pe elevii lui Mirel Rădoi și pe cei ai lui Hansi Flick. Deși România a condus la pauză, Germania și-a dovedit superioritatea în teren pe tot parcursul meciului. În a doua repriză, după un efort imens și un joc spectaculos, Germania a reușit să marcheze primul gol, prin Serge Gnabry în minutul 52 al reprizei secunde.

Thomas Müller a marcat golul victoriei în minutul 81, pentru a învinge România cu 2-1 și a continuat startul câștigător sub noul antrenor Hansi Flick în calificarea la Cupa Mondială. Germania se menține în fruntea grupei grupei J la șase puncte de la Macedonia de Nord și Armenia. În această rundă de calificări a câștigat toate cele patru meciuri de când Flick a preluat conducerea echipei. România, din păcate, a coborât pe locul patru în grupă.

România a rezistat, dar Ianis Hagi a strălucit

În prima repriză România a preluat conducerea cu un gol din minutul nouă al lui Ianis Hagi. Golul spectaculos înscris de Ianis Hagi a fost primul în poarta Germaniei, după patru jocuri sub antrenoratul lui Hansi Flick. Timp de 45 de minute, în prima repriză, Ianis Hagi a dat speranțe fanilor aflați pe Volksparkstadion. România a condus Germania cu un 1-0, datorită unei secunde de strălucire a tânărului jucător român.

Pasa de geniu a lui Stanciu și inspirația lui Ianis Hagi au dus în minutul 9 al primei reprize ca România să spere la o minune la Hamburg. Jocul Naționalei lui Rădoi, cu Ianis Hagi în teren, a avut cel mai bun joc de până acum, este de părere și fostul internațional Iosif Rotariu.

”Cred că e cea mai bună repriză din mandatul lui Rădoi. Am început foarte bine, cu pressing în treimea adversă, a venit și faza de excepție a lui Ianis, dar de prin minutul 25 ne-am retras în fața forței Germaniei. Tactic, e o abordare excelentă.

M-a surprins că am stat foarte sus din primul minut, au și reușit un timp să-i incomodeze vizibil pe nemți. Asta e singura rețetă. Să nu le dai spații să te domine, altfel ești curățat! Ianis a inventat un gol magistral, cu o execuție destul de pretențioasă. Cred că s-au mai adăugat câteva milioane bune la cota lui!”, spune Iosif Rotariu pentru Playsport.