Vești bune de la ANAF! Ce surpriză a lansat pentru contribuabilii săi

Vești bune de la ANAF! Ce surpriză a lansat pentru contribuabilii săi
Vești bune de la ANAF! Ce surpriză a lansat pentru contribuabilii săi

ANAF și Ministerul Finanțelor Publice au colaborat la dezvoltarea și implementarea unui nou serviciu.

Ce surpriză a lansat ANAF pentru contribuabilii săi

Prin intermediul acestui serviciu, contribuabilii se pot programa on-line pentru întâlnirea cu un inspector fiscal. Serviciul este disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii on-line, la poziția 5, unde contribuabilii se pot programa atât pentru o întâlnire cu un inspector fiscal cât și pentru identificarea vizuală on-line pentru aprobarea înregistrării în Spațiul Privat Virtual.

Serviciul a fost în faza de testare pentru o perioadă scurtă de timp la DGRFP Galați, iar rezultatele proiectului pilot au determinat stabilirea oportunității extinderii acestuia. Așadar, contribuabilii persoane fizice și juridice se pot programa on-line la sediile administrațiilor județene ale finanțelor publice și la administrațiile sectoarelor 1 – 6 ale Finanțelor Publice.

Contribuabilii vor fi primiți de către inspectori, în funcție de problemele pe care le au

Timpul alocat fiecărei programări este de maximum 30 de minute, serviciul de programare on-line fiind pus la dispoziția contribuabililor pentru aspecte care nu necesită un timp îndelungat de soluționare.

Accesul celor programați va fi permis numai după ce li s-a luat febra și doar dacă aceste persoane poartă mască de protecție corespunzător. Dacă contribuabilii nu îndeplinesc aceste condiții vor fi informați că întâlnirea se anulează și că este necesară reprogramarea acesteia cu respectarea condițiilor.

Site-ul ANAF deschis pe un monitor
Vești bune de la ANAF! Ce surpriză a lansat pentru contribuabilii săi

„Precizăm că, pentru primirea contribuabililor pe bază de programare, în incinta unităților fiscale sunt amenajate încăperi dedicate, de regulă în apropierea punctelor de acces în sedii, astfel încât să se limiteze pe cât posibil contactul dintre vizitatori și personalul ANAF. De asemenea, la nivelul fiecărui sediu ANAF au fost organizate sensuri de intrare/ieșire dedicate acestor spații, precum și montarea de indicatoare privind păstrarea distanței de doi metri”, se mai arată într-un comunicat.