Vestea șoc a momentului. Elevii ar putea intra în vacanța de vară în această perioadă. Care este motivul

Elevi fericiți în curtea școlii Sursă foto: Inquam Photos/ Alex Nicodim

Creșterea expozivă a cazurilor de COVID-19 a dat peste cap întregul sistem sanitar al țării și toate activitățile care presupun interacțiune între oameni. Una dintre cele mai apăsătoare probleme este lipsa paturilor la ATI, un motiv real de îngrijorare pentru autorități, medici și pacienți. Pentru a stopa răspândirea virsului, prim-vicepreședintele PMP, Cristian Diaconescu, a venit cu propunerea de a muta vacanța de vară a elevilor în această perioadă greu încercată.

Recuperarea orelor ar urma să aibă loc în perioada vacanței de vară

Fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu, a lansat o dezbatere către autorități, plecând de la solicitările disperate ale părinților cu privire la siguranța elevilor care desfășoară cursurile la clasă.

Acesta solicită introducerea unei părți din vacanța de vară, până la vacanța de iarnă, astfel încât, să fie puse la punct mai multe măsuri sanitare eficiente. Potrivit acestuia, o astfel de soluție ar putea rezolva actuala criză medicală, fiind înregistrată și o scădere a cazurilor.

Cristian Diaconescu, prim-vicepreședinte PMP

 

”Am primit semnale numeroase din partea profesorilor dar şi a părinţilor preocupaţi atât de sănătatea copiilor cât şi de calitatea actului educaţional.

Cei cu care am discutat, înţelegând situaţia complicată prin care trece societatea, au o propunere simplă adresată autorităţilor: Mutarea în această perioadă a “vacanţei mari“ urmând ca recuperarea procesului de educaţie să se realizeze pe perioada verii.

Astfel, se va ieşi din perioada gripei sezoniere şi s-ar putea concretiza o serie de măsuri sanitare care astăzi sunt în lucru.
Ar fi în discuţie câteva săptămâni până la obişnuita vacanţă de iarnă.

La rugămintea celor cu care am comunicat, pun în dezbatere această temă”, a scris Cristian Diaconescu pe Facebook.

În urma propunerii sale, aprecierile nu au întârziat să apară, dar odată cu ele au venit și comentarii care exprimă dezacordul. De altfel, există și păreri pro sau similare cu această propunere, decizia urmând să fie luată sau nu în calcul de către autorități.

Ce răspuns a primit propunerea din partea Asociației de Părinți

Imediat după lansarea acestei propuneri, președintele Federației Asociațiilor de Părinți a refuzat ideea, explicând că nu s-a luat niciodată în calcul un asemenea plan.

”Noi interacționăm cu sute de mii de părinți și nu a venit niciodată o astfel de idee. Din păcate intenția bună nu poate fi pusă în aplicare pentru că în perioada vacanței de vară calendarul activităților este plin.

Avem evaluarea națională, examenul de bacalaureat cu cele 2-3 sesiuni dacă o luăm în calcul și pe cea pentru olimpici, avem definitivat, avem titularizare, este imposibil să renunți în acea perioadă astfel încât să muți cursurile atunci, pentru că ne va fi greu să ne reluăm activitatea normală”, este de părere Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, potrivit antena3.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI