Vestea pe care toţi fanii lui Schumacher o aşteptau! Anunţ de ultima oră în Formula 1

Mick Schumacher este considerat un mare talent şi este gata să calce pe umele legendarului său tată

A sosit momentul mult aşteptat pentru toţi cei care iubesc Formula 1. Fiul legendarului Michael Schumacher, Mick, a fost anunţat oficial ca pilot în „Marele Circ”. Va concura pentru echipa Haas, alături de Nikita Mazepin. În vârstă de 21 de ani, Mick şi-a construit cariera cu mare atenţie. A reuşit deja să demonstreze că a moştenit talentul tatălui său, care deţine recordul de titluri mondiale alături de Lewis Hamilton, nu mai puşin de şapte. În prezent, Mick Schumacher este lider în clasamentul din Formula 2.

Mick Schumacher îl va avea coleg la Haas pe fiul unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia

„Ideea de a fi pe grila de start în Formula 1 pentru anul viitor mă face incredibil de fericit. Pur şi simplu mă lasă fără cuvinte. Dar vreau să îmi exprim din nou dragostea pentru părinţii mei. Ştiu că totul se datorează lor”, a declarat Mick Schumacher, conform autocar.co.uk.

Mick Schumacher se află la al doilea an în F2, unde a obţinut deja două victorii. Este lider în clasament, în faţa colegului său de la Academia Ferrari, Callum Ilott. De altfel, echipa Haas, pentru care a semnat fiul lui Michael Schumacher, este motorizată chiar de Ferrari.

„Ni s-a prezentat această oportunitate, de a-l avea pe Mick Schumacher în echipa noastră pentru 2021. Este un moment important pentru continua ascensiune a echipei noastre pe termen lung. Aştept cu nerăbdare contribuţia pe care o va avea Mick în acest proces, atât pe pistă, cât şi în afara ei”, a declarat Guenther Steiner, şeful de la Haas.

Colegul lui Mick Schumacher pentru 2021, Nikita Mazepin, 21 de ani, locul 3 în F2, este fiul unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia. De altfel, acesta va contribui substanţial la bugetul celor de la Haas pentru următorul sezon.

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot de Formula 1 din istorie, cu şapte titluri de campion. Obţinute în 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004. Germanul a fost egalat de Lewis Hamilton, după titlul obţinut de britanic în actualul sezon.

Pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a suferit un accident în timp ce se afla la schi, în Alpii francezi. Diagnosticat cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală, a fost operat de două ori la spitalul din Grenoble. Marele campion german nu a mai avut nicio apariţie în public de la teribilul accident.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI