Vestea momentului din război. Un fost spion KGB rupe tăcerea: ‘Putin e nebun și depășit, nu mai există’

de: Ioana Bucur
13 05. 2023

După aproape un an și jumătate de la începutul războiului din Ucraina, un fost spion KGB face declarații surprinzătoare. Acesta susține că Vladimir Putin este „nebun și depășit” și că Rusia ar fi condusă, de fapt, de altcineva, un personaj controversat ce se află în prima linie a „operațiunii speciale” din țara invadată.

Un fost spion KGB rupe tăcerea. Ce spune despre Vladimir Putin

În contextul valului de speculații cu privire la starea de sănătate a lui Vladimir Putin și la planurile regimului de la Kremlin de a-l înlătura de la conducerea Rusiei, un fost spion KGB face declarații șocante.

Serghei Jirnov, fost spion KGB, susține că Evgheni Prigojin – șeful grupului Wagner – ar fi, de fapt, președinte interimar al Rusiei și că Putin nu mai există la conducerea statului, catalogându-l „nebun și depășit”.

„Este o persoană care vede toată imaginea de pe front, nu este doar imaginea unui lider politic. Putin, sau dublura lui, nu a venit mai aproape de Mariupol,” a spus fostul agent KGB.

Jirnov punctează că influența liderului de la Kremlin este tot mai slabă, în condițiile în care Putin nu a făcut nimic în ceea ce-l privește pe Prigojin, în ciuda atacurilor repetate lansate de acesta și a tensiunilor cu Ministerul rus al Apărării.

Te-ar putea interesa și: Ce a vorbit Putin la telefon cu liderul din Africa de Sud. Rusul l-a sunat imediat

„Se dovedeşte că acest bunicuţ este complet dus?”

În timp ce la Moscova se sărbătorea, pe 9 mai, Ziua Victoriei, liderul Wagner a publicat un mesaj audio în care relua atacurile la adresa conducerii Rusiei. Prigojin vorbește despre un „bunicuț complet dus”, susținând că „peștele de la cap se-mpute”.

„Dar bunicuţul fericit crede că este bine. Dacă se dovedeşte că are dreptate, atunci Dumnezeu să le dea tuturor sănătate. Dar ce vor face ţara, copiii noştri, nepoţii noştri, care sunt viitorul Rusiei, şi cum vom putea câştiga acest război dacă – din întâmplare, şi fac doar speculaţii aici – se dovedeşte că acest bunicuţ este complet dus?”, a declarat Prigojin.

Liderul Wagner a atacat și Ministerului Apărării, susținând că mercenarii săi controlează 95% din Bahmut, dar că unele trupe regulate ale armatei ruse şi-au părăsit poziţiile din apropiere, lăsând flancul unde se află luptătorii Wagner temporar descoperit, o problemă pe care oamenii săi trebuie să o remedieze.

„Nu este o problemă legată de soldaţi. Problema este legată de oamenii care îi gestionează şi le dau sarcini. Peştele de la cap se-mpute”, a spus el, vorbind despre ordinele date de ceea ce el numeşte o clică „criminală” şi „trădătoare”.

Te-ar putea interesa și: Umilință publică pentru Vladimir Putin. Șeful mercenarilor Wagner a explodat de nervi, ce i-a spus liderului de la Kremlin