27 mai 2023 | 13:25

Vestea momentului despre pensiile din România. Ministrul Marius Budăi a făcut anunțul așteptat de pensionari

News
Vestea momentului despre pensiile din România. Ministrul Marius Budăi a făcut anunțul așteptat de pensionari

Pensiile românilor au devenit un subiect controversat în ultima perioadă, însă ministrul Marius Budăi a venit cu unele precizări în acest sens. Ministrul Muncii a făcut un nou anunț despre ceea  ce sa întâmpla în continuare cu pensiile.

Vestea momentului despre pensiile din România

Oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți din cauza pensiilor mici, așa că așteaptă vești importante despre reforma pensiilor. Acest lucru ar putea să le afecteze pe cele speciale. Marius Budăi a declarat că a avut o discuție cu Comisia Europeană despre pensii, însă abia luni va avea un răspuns concret din partea Parlamentului.

„Există un calendar etapizat. Am reușit să avem o discuție constructivă cu Comisia Europeană privind ce avem de făcut. Amendamentul este gata, probabil că liderii Coaliției în acest weekend vor lua o decizie și luni o vom face publică. Un calendar etapizat, așa cum se întâmplă în sistemul public de pensii. Cred că luni vom avea decizia finală. Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare.”, a mai declarat ministrul Muncii, conform realitatea.net.

Totodată, el a precizat că pensiile speciale aflate în plată nu vor scădea.

„Nu vor scădea, că n-au cum să scadă. Vorbesc doar ce acelea care depăşesc salariul aflat în activitate. Lucru care e deja în proiectul de lege. Cele viitoare vor fi raportate corect, treptat, la întreaga perioadă”, a mai precizat acesta.

Marius Budăi a anunțat creșterea vârstei de pensionare

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a informat zilele trecute că vârsta de pensionare va creşte treptat până la 65 de ani pentru toţi românii, în urma discuţiilor cu Comisia Europeană privind eliminarea pensiilor speciale. Modificarea va fi aplicată prin introducerea unor amendamente în Parlament. Așadar, toți românii se vor pensiona la 65 de ani, treptat.

„Drepturile de pensii vor fi calculate prin creştere treptată a perioadei de contribuţie şi la finalul perioadei se va ajunge ca raportarea să fie la întreaga perioadă, nu vor mai fi alese anumite perioade de contribuţie.

Creşterea treptată a vechimii necesară în specialitate. Eliminarea unor categorii de indemnizaţii şi pensii plătite în baza unor legi speciale (magistraţi şi funcţionari publici parlamentari). Pensiile militare sunt şi ele supuse reformelor”, a anunţat  Marius Budăi.

Parteneri
Cum arată și ce face acum fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de Monica Bîrlădeanu
Redactia.ro
Sucul bogat în vitamina A care te va ajuta să scapi complet de petele de pe față
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Adelina Pestrițu a întors toate privirile la nunta Monicăi Bîrlădeanu! A ales o coafură retro și o rochie spectaculoasă, tip sirenă, cum doar la Hollywood mai vezi
Unica.ro
Gata, a renunțat la știri! Demisie fulgerătoare din televiziune
EVZ.ro
BRomania, declarații exclusive despre iubită. Cei doi sunt împreună de aproape un an. Cât de mult s-a schimbat Fabiola
Spynews
Ungurii, excluși din NATO?! Au pierdut încrederea tuturor. Decizia pe care Putin abia o așteaptă
Capital.ro
Monica Bîrlădeanu, nuntă de lux la Palat. Vedete de calibru, meniu de 5 stele, decor feeric. Doamne, cum a arătat tortul miresei
Avantaje
CERERE pentru BANI mai mulți la PENSIE. Pensionarii TREBUIE să DEPUNĂ imediat ACTELE
Mediaflux
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce etnie are Valeriu Gheorghiță, de fapt. Puțin știu acest detaliu despre soțul Monicăi Bîrlădeanu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro