Vestea momentului de la Ryanair. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Ultima săptămână a lunii iulie a debutat cu o veste neașteptată dată de reprezentanții uneia dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din lume. Ce au anunțat cei de la Ryanair.
Ce au transmis reprezentanții Ryanair
După criza generată de restricțiile de călătorie impuse în întreaga lume în contextul pandemiei de Covid-19, companiile de zbor au început să recupereze pierderile majore suferite, ajutate de creșterea cererii, dar și de scumpirea biletelor.
Luni, Ryanair a anunțat că a obținut un profit net uriaș în primul trimestru al exerciţiului fiscal curent – nu mai puțin de 663 de milioane de euro, adică de aproape patru ori mai mult față de profitul înregistrat în aceeași perioadă a anului 2022, 170 de milioane de euro – fiind rezultatul creşterii traficului şi a preţului biletelor de avion.
Potrivit reprezentanților companiei, în cele trei luni încheiate la sfârșitul lunii iunie, numărul clienților a crescut cu 11%, până la 50,4 milioane, astfel că veniturile totale au crescut cu 40% până la 3,65 miliarde de euro.
Te-ar putea interesa și: Taxele ascunse ale companiilor aeriene. De asta plăteşti atât de mulţi bani la final, de fapt
Veste bună pentru pasageri
Rezultatele spectaculoase sunt datorate, în mare parte, cererii din vacanţa de Paşte precum şi zilelor libere suplimentare acordate în luna mai în Marea Britanie pentru încoronarea regelui Charles al III-lea.
În 2022, activitatea Ryanair a fost afectată de războiul din Ucraina.
În ciuda acestor cifre impresionante, ritmul a început să scadă, apropiindu-se de zona de o singură cifră. În acest context, compania low-cost ar putea ajunge să ia măsuri în ceea ce privește prețul biletelor pentru a impulsiona vânzările, pe măsură ce consumatorii se confruntă cu presiuni pe partea de costuri – o veste excelentă pentru călători.
Ryanair își păstrează optimismul cu privire la anul fiscal 2024, așteptând o creștere de aproape nouă procente a traficului, până la 183,5 milioane de pasageri, comparativ cu 185 de milioane de pasageri cât estima iniţial, diferența fiind dată de întârzierile livrărilor avioanelor comandate producătorului american Boeing.
Te-ar putea interesa și: Ryanair, noi curse în România. Către ce destinaţii vor putea zbura românii