Vestea dimineții pentru pensionarii din România. Când intră pensiile pe card în ianuarie

de: Ștefan R. Apostol
03 01. 2023

Vestea dimineții pentru pensionarii din România! Dacă pe final de an mulți pensionari își făceau probleme dacă vor avea pensiile pe card la timp, acum avem vestea dimineții pentru pensionarii din România. Conform declarațiilor date de Marius Budăi, s-a aflat când intră pensiile pe card în ianuarie și, în același timp, când vor intra și ajutoarele sociale promise.

Intră pensiile pe card în ianuarie! Este vestea dimineții pentru pensionarii din România

Așa cum anunța pe final de an Marius Budăi, pensionarii vor avea banii de pensie pe carduri în această lună, numai că vor exista mici întârzieri. Pe de-o parte întârzierile se datorează zilelor libere date de stat, prin lege. Pe de alta, micile întârzieri se datorează și datorită traseului banilor care trebuie să treacă prin Trezoreria Statului către Compania Națională Poșsta Română, aceasta fiind explicația dată de șeful Casei Naționale de Pensii.

„Sunt 1 – 2 zile care necesită anumite proceduri. Undeva între 3 – 4 ianuarie, vor începe plățile către seniorii României. Cetățenii trebuie să știe, că în fiecare an, discutăm despre acest aspect și anume că începe anul bugetar și o zi-două, până când se deschid conturile, până se alimentează, după care imediat facem virarea sumelor către Poșta Română și cu siguranță se va lucra și în week-end și se va încerca ca până în 15-17 ianuarie, să putem achita toate pensiile și toate măsurile, ca banii să ajungă la cetățeni. Mobilizare există.

Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente.”, a explicat Marius Budăi.

În același timp, odată cu majorarea punctului de pensie, cu  12,5%, de la 1.586 de lei la 1.784 de lei, pensionarii vor avea parte de sume mărite. Măsura a intrat în vigoare din prima zi a acestui an. Conform acelorași declarații, date de Marius Budăi și șeful Casei Naționale de Pensii, începând de azi începe și distribuția ajutoarelor sociale.

Aproape 4 milioane de români vor primi ajutor social la început de an

Așa cum era anunțat de premier, din aceste zile aproximativ 4 milioane de pensionari, care încasează o pensie de 3.000 de lei, vor avea parte de primele tranșe de ajutoare sociale, prin continuitatea programului „Sprijin pentru România”, dar și a celui mai recent program, cel legat de ajutoarele pentru facturile la energie.

Conform ministrului Muncii sumele alocate sub forma de ajutor social vor fi incluse în taloanele de pensii, iar sumele vor ajunge, fie pe cardurile acestora, fie prin intermediul angajaților Companiei Naționale Poșta Română. Deși au fost anunțate mici întârzieri, în cele din urmă acestea au fost rezolvate, iar de azi, pensionarii vor începe să primească banii pe card. Cu alte cuvinte, am putea spune că este vestea dimineții pentru pensionarii din România.