Vestea dimineții de la OMV Petrom. Austriecii au făcut anunțul neașteptat

de: Stan Nicu
28 07. 2023

Este vestea dimineții de la OMV Petrom. Austriecii au făcut anunțul neașteptat care îi va bucura foarte mult pe o parte dintre șoferii români, respectiv pe cei care conduc mașini electrice. Ce se întâmplă, cu adevărat vedeți în rândurile de mai jos.

Aceasta este vestea începutului de weekend de la OMV Petrom. Anunț neașteptat pentru o anumită categorie dintre șoferi

OMV Petrom va face parte într-un proiect și cu fonduri UE care propune instalarea a peste 400 puncte de reîncărcare ultra-rapidă pentru mașini electrice,

Stațiile de încărcare urmează să fie instalate în România, Slovacia și Ungaria până în luna noiembrie a anului 2025.

Care este grupul de companii implicat în amplasarea celor 400 de stații de încărcare pentru mașinile electrice

De asemenea, grupul de companii format din OMV Petrom Marketing (OPM), OMV Hungária Ásványolj Kft/ OMV Hungária Kft. (OMV HU) și OMV Slovensko s.r.o (OMV SK) a obținut aprobarea pentru finanțare europeană prin Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu.

Investiția totală în instalarea celor 400 de stații de încarcare ultra-rapidă este estimată la circa 40 milioane de euro, din care, circa 15 milioane de euro sunt din fonduri europene, prin programul de finanțare Facilitatea Europeană de Conectare (CEF), aproximativ 5 milioane de euro din valoarea totală reprezintă credit bancar de la Banca Comercială Română, în timp ce restul finanțării va fi asigurat de către OMV Petrom.

Cât va dura încărcarea unei mașini

Fiecare punct de reîncărcare ultra-rapidă pentru mașinile electrice va avea o putere instalată de 150 kW. Dintre cele 400 de stații, 328 vor fi instalate în 80 de locații din România, 52 de puncte de reîncărcare vor fi instalate în 11 locații din Slovacia, în timp ce 28 de puncte vor fi instalate în 7 locații din Ungaria.

De asemenea, toate stațiile vor permite reîncărcarea ultra-rapidă a mașinilor electrice, adică încărcarea în circa 10-15 minute, în funcție de capacitatea mașinii, încărcare ce va aduce o autonomie de funcționare de aproximativ de 200 de kilometri.

Câte stații de încărcare are deja OMV Petrom

Nu în ultimul rând, la finalul anului 2022, OMV Petrom a anunțat că va deveni prima companie de energie din regiune având o rețea de stații electrice în patru țări din Europa de Sud-Est.

OMV Petrom a anunțat că rețeaua de stații de încărcare este dezvoltată împreună cu parteneri din sectorul mobilității electrice.

De asemenea, la finalul lunii iunie, OMV Petrom număra în stațiile de alimentare proprii, Petrom și OMV din țara noastră, dar și din regiune nu mai puțin de 150 de puncte de reîncărcare pentru mașinile electrice.