Vestea anului pentru Adrian Mutu. Nimeni nu se aștepta la asta, unde poate ajunge

de: Stan Nicu
16 01. 2023

Este vestea anului pentru Adrian Mutu. Nimeni nu se aștepta la asta, unde poate ajunge. Antrenorul Rapidului a primit o ofertă șoc din partea unei echipe mari. Ocuparea băncii tehnice a acestui club poate fi visul oricărui antrenor, fie el român sau străin.

Adrian Mutu a primit vestea șoc. Ce echipă ar putea antrena Briliantul

Adrian Mutu a primit o ofertă șoc, ofertă care ar mulțumi orice antrenor. Este vorba de a antrena o echipă din serie A.

Astfel, Adrian Mutu este principalul favorit pentru a se instala pe banca clubului de fotbal Salernitana.

Cui i-ar lua locul Adrian Mutu

Astfel, Adrian Mutu l-ar putea înlocui pe Davide Nicola, de 49 de ani, antrenor care a fost demis ca urmare a înfrângerii usturătoare suferite de Salernitana, duminică seară, pe terenul Atalantei, cu scorul de 2-8.

În cazul în care conducerea Salernitana nu va reuși să îl aducă pe Adrian Mutu pe banca tehnică a echipei, aceasta va alege următorul antrenor de pe listă dintre Walter Mazzarri, Eusebio Di Francesco și Leonardo Semplici, potrivit Goal. Toți cei 3 antrenori sunt cu toții antrenori liberi de contract.

Când a debutat Adrian Mutu ca antrenor

Adrian Mutu a debutat în cariera de antrenor în aprilie 2018, atunci când a preluat banca tehnică a clubului FC Voluntari. La formația din Ilfov, Briliantul a rezistat doar 11 meciuri, înregistrând un bilanț de 4 victorii, 3 egaluri și 4 eșecuri.

De asemenea, în perioada iulie 2018 – decembrie 2019, Briliantul a condus tactic echipa de rezerve a formației Al Wahda, din Emiratele Arabe Unite.

Ce rezultate a avut la reprezentativa U21 a României

În ianuarie 2020, Adrian Mutu a fost numit selecționer al reprezentativei U21 a României. La cârma „tricolorilor”, Adrian Mutu a rezistat 7 partide, înregistrând 3 victorii, 3 egaluri și o înfrângere. Adrian Mutu a condus selecționata U21 la Campionatul European din 2021, organizat de vecinii ungari.

„Tricolorii” de la U21 au terminat pe locul 3 al grupei A, din care mai făceau parte Olanda, Germania și Olanda, ratând astfel calificarea în „sferturile” de finală ale evenimentului.

Adrian Mutu a trecut și pe la FCU Craiova

S-a întors pe banca unei echipe de club în luna mai a anului 2021, când a preluat FCU Craiova 1948. Aici, Adrian Mutu a antrenat în doar 7 partide, terminate cu 3 victorii, 3 egaluri și un eșec.

Acum, Adrian Mutu se află pe banca tehnică a celor de la Rapid, unde a ajuns în luna martie 2022.

Rapidiștii, cu Adrian Mutu la cârma echipei, au un bilanț de 20 de victorii, 7 remize și 8 înfrângeri. Contractul lui Adrian Mutu cu Rapid ar urma să expire în luna iunie a anului 2025.