Veste uriașă pentru românii care plătesc chirie. Ce s-ar putea întâmpla cu banii datorați

Știai că ai putea plăti chiria mai târziu decât obişnuiai?

În contextul crizei medicale care vine cu mari pierderi economice, social-democrații au depus un proiect prin care plata chiriei să poată fi amânată atât pentru persoanele fizice, cât și pentru firme, pe perioada stării de urgență.

Veste mare pentru chiriași

Partidul Social Democrat (PSD) a depus marți, la Parlament, o inițiativă legislativă prin care este amânată plata chiriei pentru persoanele fizice și pentru operatorii economici, a căror activitate a fost întreruptă de autorităţile publice pe perioada stării de urgență.

„Societăţile sunt închise, au restricţionat activitatea. Angajaţii sunt la domiciliu. Primesc, în cel mai bun caz, 75% din salariul obişnuit. Pe o perioadă de timp să se suspende această plată a chiriilor care poate fi eşalonată după aceea în următoarele 12 sau 24 de luni”, a declarat liderul PSD, Alfred Simonis.

Proiectul a fost inițiat de: Șerban Nicolae Paul Stănescu și Alfred Simonis, și a fost depus deja la Parlament.

În decurs de o săptămână, social-democrații au depus deja cinci proiecte legislative. Acestea prevăd, între altele, fixarea prețurilor alimentare, beneficii pentru companii și cetățeni, precum și întârzierea plății la utilități pentru următoarele trei luni de zile.

Ce se va întâmpla cu banii achitați deja

Banii plătiți deja pe luna în curs vor fi restituiți. Totodată, deținătorii proprietăților nu vor mai plăti taxele pentru chirie. Proiectul este în procedură de urgență și ar putea fi aprobat de Parlament chiar săptămâna viitoare.

Plata chiriei se va suspenda pe perioada stării de urgenţă
Plata chiriei se va suspenda pe perioada stării de urgenţă

„În aceste condiţii operatorii economici şi profesioniştii sunt în situaţia de a plăti chiria aferentă unor imobile înregistrate din punct de vedere fiscal ca sedii sau puncte de lucru fără a-şi putea desfăşura activitatea. Este firesc şi echitabil ca operatorii economici a căror activitate a fost restrânsă sau întreruptă prin aplicarea actelor autorităţilor publice aferente stării de urgenţă să nu achite contravaloarea unei folosinţe de care nu beneficiază”, se arată în expunerea de motive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI