Veste tristă pentru românii care vor să-și facă vacanța în Grecia. Care sunt noile măsuri de restricție anunțate de statul elen

Veste tristă pentru românii care vor să-și facă vacanța în Grecia. Care sunt noile măsuri de restricție anunțate de statul elen

Veste tristă pentur milioane de turiști. Grecia a stabilit ieri un nou val de restricții după atingerea unui număr record de cazuri, în ultimele 24 de ore. Astfel, cine dorește să-și petreacă vacanța în această țară trebuie să respecte cu strictețe aceste reguli.

Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești în Grecia

Duminică, în statul elen s-au înregistrat 202 cazuri noi de îmbolnăviri și un deces, ceea ce reprezintă pentru greci un record care nu trebuie repetat. Pentru a evita exemplul altor țări, Grecia a impus purtarea măștilor în toate magazinele, mijloacele de transport și în biserici.

De asemenea, începând de astăzi, programul de funcționare al teraselor se va scurta, acestea fiind închise după ora 24:00, până la ora 7:00.

Regula se aplică pentru localurile din Santorini, Corfu, Rhodos, Creta și Mykonos și va rămâne valabilă cel puțin până pe 23 august, atunci când se va realiza o nouă evaluare a situației. Autoritățile au anunțat că, începând cu 17 august, se va impune prezentarea testului COVID-19 și pentru pasagerii care debarcă din avioane venind din Belgia, Cehia, Olanda, Spania şi Suedia. Testul va trebui efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor, la fel ca şi călătorii care ajung în Grecia prin graniţele terestre.

O altă restricție va fi limitarea numărului de persoane venite din Albania. Începând cu 16 august, cei care vor putea călători din această țară nu trebuie să depășească numărul de 750, potrivit purtătoarei de cuvânt a Guvernului grec.

Până în prezent, în Grecia au fost confirmate 5.623 de îmbolnăviri, dintre care 3.562 s-au vindecat, iar 212 au murit.
Din păcate, în ultimele ore, Grecia a fost lovită de furtuni și ploi torențiale care au omorât șapte persoane. Cea mai afectată insulă a fost Evia, situată la nord-est de Atena.

Printre victimele inundațiilor se află un bebeluş de 8 luni şi doi bătrâni de peste 80 de ani, membri ai aceleiași familii. Oamenii au fost surprinși de viitură în casă, iar șansele de supraviețuire au fost inexistente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI