Veste rea pentru şoferi. Se anunţă scumpiri importante la pompă. De când vor plăti mai mult pentru carburant

Veste rea pentru şoferi. Se anunţă scumpiri importante la pompă. De când vor plăti mai mult pentru carburant
Veste rea pentru soferi. Cresc preturile la carburanti

Sunt vești rele pentru români. Importurile de petrol de la ruși vor fi interzise în Uniunea Europeană începând de luni, 5 decembrie, astfel că prețurile de la pompă vor fi afectate, conform specialiștilor.

Vești rele pentru români. S-a aflat de când se scumpesc din nou carburanții. Care este motivul

Se anunţă scumpiri importante la pompă după ce importurile de petrol din Rusia vor fi interzise de la data de 5 decembrie, 2022. Astfel, sunt vești rele pentru șoferi, care vor plăti mai mult pentru carburanți, conform experților.

În plus, vor fi nevoie de măsuri suplimentare pentru asigurarea cantităților suficiente de carburanți.

Ce se intampla la pompa
Ce se intampla la pompa

Se încearcă descurajarea Rusiei

Pe 5 decembrie, Uniunea Europeană va interzice importul de petrol din Rusia, aceasta fiind o încercare de descurajare a Rusiei, după ce aceasta a invadat Ucraina la 24 februarie, 2022.

În plus, de la data de 5 februarie 2023, vor fi interzise şi importurile de produse petroliere, Europa încercând prin această măsură să-și micșoreze dependenţa faţă de Rusia.

Europa renunță la 90% din importuri

Chiar dacă Rusia oferă cel mai mult petrol, Europa va renunţa la circa 90% din petrolul rusesc pe care îl importa. În plus, scopul UE este acela de a determina Rusia să caute alte piețe pentru a-și vinde produsele.

În acest context, analiştii economici avertizează că ne-am putea confrunta, în primăvară, cu o criză a motorinei, timp în care, stocurile pentru acest carburant ar putea ajunge la cel mai scăzut nivel din ultimii 12 ani.

2023 mai aduce și alte scumpiri

Pe de altă parte, 2023 va aduce și alte scumpiri pentru românii și așa greu încercați de măririle de prețuri din acest an.

Există deja un proiect făcut de coaliţia de guvernare în care se găsește: TVA mărit de la 9 la 19 procente la berea fără alcool, sucuri şi cidru, ceea ce înseamnă clar, o scumpire substanţială.

Se scumpesc și cazările în hoteluri

De asemenea, taxa pe valoare adăugată pentru serviciile hoteliere se mărește şi ea de la 5 la 9%, astfel că vacanțele românilor vor fi și ele mai scumpe. Pe lângă asta, românii vor băga mâna mai adânc în buzunar atunci când vor merge la restaurant.

Pâinea de la restaurante care beneficia până acum de un TVA de 5 procente va avea o taxă de 9% începând cu 1 ianuarie, 2022, astfel că nota de plată devine, evident mai mare.

În afară de aceste scumpiri, experții financiari avertizează că anul 2023 va aduce în continuare scumpiri la alimentele de bază, ulei, lactate, produse de panificație…etc.

Urmăriți Playtech.ro și pe