06 oct. 2023 | 14:35

Veste proastă pentru întreaga familie a lui Vlad Pascu. Decizia finală a procurilor DIICOT după expertiza efectuată

News
Veste proastă pentru întreaga familie a lui Vlad Pascu. Decizia finală a procurilor DIICOT după expertiza efectuată

DIICOT a trimis în judecată întreaga familie Pascu în legătură cu tragedia de la 2 Mai, în care au murit doi tineri nevinovați. Cei vizați de această acțiune judiciară sunt Vlad Pascu, tânărul care a produs accidentul, și părinții săi, Mihai și Miruna Pascu. Vlad Pascu și mama sa se află în prezent în arest preventiv, în timp ce tatăl acestuia este cercetat sub control judiciar.

Procurorii DIICOT au strâns suficiente probe împotriva familiei Pascu

Potrivit avocatului victimelor de la 2 Mai, expertiza efectuată în cazul accidentului de la 2 Mai a relevat că Vlad Pascu circula cu o viteză de peste 102 km/h în momentul impactului cu victimele.

Adrian Cuculis, care a luat parte la investigație, a subliniat faptul că există bănuiala că Vlad Pascu ar fi încercat să părăsească locul accidentului, crezând că nimeni nu a fost martor la tragedie.

El a oprit doar câteva secunde și apoi a continuat deplasarea. Potrivit noilor informații, se impune modificarea incriminării din ucidere din culpă în omor. Expertiza a mai arătat că Vlad Pascu făcea slalom pe drum și circula în afara părții carosabile.

„Se conturează și mai mult ipoteza inițială asupra faptului că Pascu a plecat de la fata locului, având percepția că, dacă nu are nicio masina în spate care să fi văzut accidentul, ar putea să scape.

Reiese treaba aceasta și din faptul că a oprit doar câteva secunde, apoi și-a continuat deplasarea. Cu atât mai mult este necesară schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor. Expertiza mai arată că Vlad Pascu făcea slalom pe drum și rula în afara părții carosabile”, a transmis avocatul, pentru gandul.ro.

Acuzațiile aduse lui Vlad Pascu și Mirunei Pascu

Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența substanțelor interzise și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. Acesta a provocat accidentul în timp ce se afla sub influența drogurilor, iar în urma impactului au murit doi studenți.

Pe lângă aceste acuzații, Vlad Pascu este cercetat și pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilegal de droguri.

Cu privire la Miruna Pascu, aceasta a fost trimisă în judecată pentru că ar fi încercat să influențeze martorii din dosar pentru a obține o pedeapsă mai ușoară pentru fiul său. Ancheta a arătat că femeia a exercitat presiuni asupra unor persoane pentru a le determina să nu facă declarații de martor sau să ofere informații false, în favoarea fiului său.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în mod conștient și deliberat, inculpata a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declarații de martor sau să facă declarații mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța privind infracțiunile de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”, arată DIICOT.

Decizia DIICOT privind cazul lui Mihai Pascu

Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, principalul suspect în cazul tragediei de la 2 Mai, a fost plasat sub control judiciar de către autorități. Motivul acestei măsuri legale este nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce, în urma unei percheziții efectuate la locuința sa, a fost descoperită muniție deținută ilegal.

Mai mult, în data de 14 septembrie, Mihai Pascu a părăsit sediul DIICOT într-o stare de nervozitate, urcându-se pe un scuter și plecând în viteză. În acea zi, a intrat într-un grup de jurnaliști care îl așteptau pentru a obține declarații de la el. După acest incident, Poliția Capitalei a anunțat că Mihai Pascu este cercetat și pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce imagini posta pe rețelele sociale
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
SE PLĂTESC 1.000 de lei direct de la stat. Banii intră în cont cu o condiție simplă
Capital.ro
Horoscop 18 mai 2024. Taurii se confruntă cu situații bizare în cuplu, Leii au ego-ul rănit
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro