Veste proastă pentru apa minerală cu coloizi de aur din Munţii Banatului, adresată segmentului de lux. De ce nu mai curg contractele

de: Ionuț Vieru
13 04. 2021

Odată cu venirea noului coronavirus și cu închiderea multor afaceri, s-a instalat și criza economică. Printre cei ce au resimțit criza economică provocată de pandemie se numără si producătorii de apa minerală Aur’a. Firma își are sediul în localitatea Ocna de Fier.

Apă minerală cu coloizi de aur

Industria HoReCa a fost afectată de pandemia coronavirus, și nu doar în țara noastră, în toată lumea. În marea majoritate a țărilor, printre primele activități restricționate sau suspendate au fost cele din restaurante, hoteluri sau baruri. De suferit au avut și cei ce produceau pentru industria ospitalieră. Printre ei îi putem regăsi și pe producătorii de apă minerală Aur’a din Banat.

Din producția apei din Munții Banatului, aproximativ 80% se ducea la export. Apa ajungea în cazinouri din Macao și hoteluri cunoscute din America, Franța, Elveția, Austria, Israel, Spania sau Hong Kong. Din păcate, odată cu venirea pandemiei, elanul investitorilor români s-a oprit.

„Aur’a, evident, din start a plecat cu un concept nou, un segment de nişă pentru zona HoReCa. La începutul anului 2020, când premizele erau foarte bune pe piaţa externă, s-a deschis piaţa din Tenerife, s-a deschis Hong Kong, s-a deschis Macao, renumitele casinouri de acolo. Curgeau contractele, ne apropiam de forma finală. Iar forma finală a fost această nefericită pandemie. Lucrul acesta ne-a afectat foarte mult. A trebuit să ne repoziţionăm pe piaţă, să venim cu o nouă strategie. Cu toţii aşteptăm”, a spus Horaţiu Rada, unul din proprietarii apei Aur’a.

Apă minerală de lux

În general, apa Aur’a se adresează segmentului de lux. Sticla de apă iese din fabrică la prețul de 5 euro, însă poate urca mult mai mult dacă luăm în vedere adaosul comercianților. Acesta variază între 200 și 500 la sută.

Cu toate acestea, în timpul pandemiei nu prea mai era loc de lux. Așa că, cei de la Aur’a au fost obligați să se orienteze și spre produse pentru oameni mai „obișnuiți”. Au decis să vină cu un produs nou.

“În 2020 am venit cu un produs nou, cu o sticlă de 0,5 care se adresează în general industriei ospitaliere, pentru camerele de hoteluri, am zis să fim puţin mai diversificaţi. Dar am venit şi cu un concept nou, un produs împachetat într-un , de cinci litri, folosind o folie specială, multistrat. Zilele acestea începem producţia pentru Franţa, pentru Costa de Azur, unde lumea începe să se pregătească. Şi SUA a început să comande”, a mai spus Horaţiu Rada.

Apa minerală Aur’a a fost premiată cu trei stele la Bruxelles, fiind al cincilea an consecutiv. Apa este naturală alcalină și are un pH de 8,25, conținând coloizi de aur și argint.