Veste proastă pentru acești români cu card și cont bancar. Greșeala care îi costă scump

Atenție, români! Mii de români au rămas fără bani pe card. Cine sunt cei vizați

Până la începutul lunii iunie 2020, instituțiile de credit au primit peste 166.000 de cereri pentru suspendarea ratelor, ceea ce reprezintă aproximativ 8% din numărul total de debitori, potrivit informațiilor publicate de Banca Națională a României (BNR). La ce valoare se ridică sumele amânate la plată? Mai multe detalii, în paragrafele următoare.

Amănarea ratelor scumpește creditele

Reprezentanții Băncii Naționale a României informează că până la începutul acestei luni instituțiile de credit au primit peste 166.000 de cereri pentru suspendarea ratelor. 8 din 10 români au cerut amânarea ratelor pe o perioadă cuprinsă între 6 și 9 luni.

Însă suspendarea acestora nu reprezintă o soluție optimă pentru românii aflați în impas financiar, căci vor avea sume mai mari de achitat.

„Sumele amânate la plată se ridică la peste 1 miliard de lei, iar în 8 din 10 cazuri, românii au cerut suspendarea ratelor pe o perioadă cuprinsă între 6 și cel mult 9 luni“, transmit reprezentanții BNR.

Câți bani va trebuie să plătiți în plus

Potrivit premierului României, un obiectiv urmărit cu mare interes a fost acela de a asigura lichidități pentru companii în această perioadă dificilă, caracterizată de pandemia de COVID-19.

„Un obiectiv pe care l-am următit ca pe un fir roșu. Obiectivul de a asigura lichidități companiilor în această perioadă dificilă. Uitați-vă și comparați cu alte guverne.

De la cea mai generoasă măsură pe care am luat-o în ceea ce privește suspendare plății creditelor, către aproape tot ce înseamnă persoană fizică și persoană juridică. A putut beneficia, sigur, în condițiile unui acord cu banca“, declara Ludovic Orban.

Cu toate că pare grozavă la prima vedere, măsura propusă de oficial nu este decât o amăgire, și asta pentru că suspendarea ratelor la bănci aduce costuri care nu sunt de neglijat.

Spre exemplu, pentru un credit ipotecar standard,  de 250.000 de lei pentru o perioadă de 25 de ani, rata lunară va crește cu aproximativ 167 de lei în acea perioadă de eșalonare a dobânzii din perioada de suspendare. Asta înseamnă că, la finalul împrumutului, veți da băncii în plus aproximativ 10.000 lei, informează antena3.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI