Veste proastă pentru acești pensionari! Ce se întâmplă, de fapt, la Casele de Pensii
Astăzi a fost prima zi în care cele mai multe dintre instituții publice și-au desfășurat activitatea în mod normal, după două luni de inactivitate. Oamenii s-au așezat la cozi dis-de-dimineață pentru a-și rezolva diverse probleme, iar așa cum era de așteptat, s-a produs și aglomerația.
Cozi și aglomerație la Casele de Pensii
Casele de Pensii au fost luate cu asalt încă de la prima oră în prima zi lucrătoare din starea de alertă. Deoarece nu a avut program cu publicul până acum, Casa de Pensii din București număra astăzi în jur de 100 de persoane, fiecare dintre ele cu un scop de atins: să depună acte de pensionare, cereri de recalculare, cereri pentru revizuirea actelor pentru persoane invalide, sau, pur și simplu, să pună întrebări.
Intrarea în incinta instituției s-a făcut pe rând, iar oamenilor le-a fost luată temperatura. Zeci de persoane au așteptat ore bune la rând, iar când au fost întrebate de ce nu au trimis actele online, unii dintre ei au răspuns că nu au știut cum să facă asta, în timp ce alții au declarat că nu se bucură de mijloacele tehnologice necesare, motiv pentru care sunt nevoiți să se prezinte în persoană, chiar dacă se expun anumitor riscuri.
În ceea ce privește întrebările pe care le au pensionarii, instituția îndeamnă ca acestea să fie adresate la telefon, pentru a evita aglomerația.
O situație asemănătoare cu cea din Capitală a fost și în județul Iași.
Pensionarii și-au pierdut răbdarea
Din cauza faptului că instituțiile publice au fost luate cu asalt, mulți dintre cei care au așteptat la rând ore în șir și-au pierdut răbdarea. Iar, o parte dintre ei nu au ezitat să-și exprime nemulțumirea cu privire la faptul că nu au putut să își facă programare online.
Nici în județul Galați lucrurile nu au stat diferit, astfel că sute de persoane au așteptat la coadă pentru a-și achita datoriile către bugetul local. Dar, mai grav a fost faptul că regula distanțării sociale pentru a evita răspândirea virusului temut nu a fost respectată.
Oamenii au stat în căldură pentru a-și aștepta rândul, deoarece în interior nu s-a format aglomerație, numărul de persoane care puteau pătrunde în clădire fiind limitat.
Pentru a permite intrarea persoanelor în condiții de siguranță, autorităţile au cerut ajutorul poliţiştilor locali, care au impus reguli precise privind accesul în instituții.