Veste proastă de la CFR Călători. Cât se scumpesc biletele de tren

de: Ionuț Vieru
30 06. 2022

Începând cu data de 1 iulie se vor scumpi prețurile biletelor la tren, au anunțat reprezentanții CFR Călători. Care vor fi noile prețuri și pe ce rute se vor aplica acestea, aflați în rândurile de mai jos.

CFR Călători scumpește biletele de tren

Dacă o cursă pe ruta București – Constanța, la clasa a 2-a, costa înainte 55,7 lei, de la 1 iulie va costa 67 de lei cu IR. De asemenea, până la Brașov va trebui să scoateți din buzunare 54 de lei, față de 44,7 lei cât era înainte.

Decizia de scumpire a prețurile biletelor de tren vine ca urmare a prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor și Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători.

„CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor și Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători.

Măsura vine în sprijinul redresării și echilibrării activității economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creșterii prețurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc.

Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013”, precizează CFR Călători, într-un comunicat de presă.

Noile prețuri pentru diferite rute

O călătorie București Nord – Ploiești Sud/Vest va costa de acum 9 lei, în loc de 7,2 lei, cu trenul Regio. De asemenea, pentru a ajunge din Arad în Timișoara Nord, la clasa a 2-a, va trebui să plătiți 17 lei, față de 14 lei, cu trenul InterRegio și 9 lei cu trenul Regio, față de 7,2 lei.

Cei care vor dori să călătorească de la București la Constanța sau la Craiova cu clasa a 2-a, vor scoate din buzunare, începând e la 1 iulie, 67 de lei pentru InterRegio sau 35 de lei pentru Regio.

Un bilet București Nord – Brașov va costa 54 de lei la IR, la clasa a 2-a, și 29 de lei la R. Înainte, trebuia să plătiți 44,7 lei, respectiv 24 de lei. Un bilet de tren pentru ruta Galați – Mărășești, clasa a 2-a, va costa 19 lei în loc de 15,4 lei, la tren Regio, iar pentru Suceava – Putna, clasa a 2-a, 13 lei, în loc de 10,6 lei.

Călătorii care vor să ajungă din Brașov în Mangalia, clasa a 2-a IR, vor trebui să plătească 104 lei, în loc de 86,9 lei. Totodată, pentru București Nord – Timișoara, clasa a 2-a IR, călătorii vor plăti 116 lei, în loc de 97 de lei.