Veste pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Ce se întâmplă cu prețurile

Veste pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Ce se întâmplă cu prețurile

Astăzi, prețul petrolului a urcat cu 1%, pe fondul redresării cererii. Declarația cu care Arabia Saudită a generat scumpira țițeiului, în continuare.

Prețul petrolului este în creștere

Sprijinit de creşterea optimismului Arabiei Saudite privind cererea din Asia şi de angajament Irakului de a extinde reducerea producţiei, preţul petrolului a urcat, luni, cu 1%.

„Declaraţiile şefului Aramco au dus la creşterea preţului petrolului. El a prezentat în mod optimist perspectivele privind cererea în regiunea Asiei“, a apreciat Michael McCarthy, analist la CMC Markets and Stockbroking.

Astfel, cotaţia futures a barilului de petrol „light sweet crude“ a urcat cu 0,47 dolari, la 41,69 dolari, în timp ce cotaţia futures a barilului de petrol Brent din Marea Nordului a crescut, azi, până la 44,74 dolari, după o apreciere de 2,4% şi, respectiv, 2,5% săptămâna trecută.

Ieri, şeful companiei Saudi Aramco, Amin Nasser, a spus că se așteaptă la o redresare a cererii de petrol în Asia, în contextul repornirii graduale a economiei, ca urmare a efectelor produse de pandemia de noul coronavirus la nivel mondial.

Irakul va micșora producția de țiței

În ceea ce privește furnizorii, Irakul și-a luat angajamentul de a reduce producția cu încă 400.000 de barili pe zi (bpd) în lunile august şi septembrie, în scopul de a compensa supraproducţia sa din ultimele trei luni.

„Decizia va ajuta Irakul să-şi îndeplinească angajamentele privind reducerea producţiei, după ce în mai Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alţi producători din afara cartelului, regrupaţi în alianţa OPEC+, au decis reducerea record a producţiei, cu 9,7 milioane de barili pe zi (bpd), pentru a sprijini preţul ţiţeiului“, potrivit econimica.ro.

Miniştrii Energiei din Arabia Saudită şi Irak au apreciat, într-o declarație comună, că eforturile depuse de alianța OPEC+ vor îmbunătăţi stabilitatea pieţelor globale de petrol, vor accelera reechilibrarea pieţelor şi vor trimite indicii pozitive acestora.

În ceea ce privește cererea globală de petrol, OPEC se așteaptă ca aceata să scadă cu 8,95 milioane de barili pe zi, mai puţin decât în raportul anterior.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI