De-a lungul anilor a devenit unul din cele mai de temut clanuri de interlopi cu multe acuzații, procese și apariții în presă. Este vorba de celbrul clan al Cămătarilor din București.
Anul trecut fiul lui Sile Cămptaru, Dani Balint, fără permis de conducere, a accident un pieton și a fugit de la fața locului. Ulterior a fost prins de poliție, fiind pus sub arest la domiciliu, cu toate că a fost considerat o persoană extrem de periculoasă. În cazul lui Dani Balint procurorii au dat un verdict cât se poate de clar, acela de vinovăție, dar cum justiția lucrează cum vrea ea în anumite spețe, și de data asta decizia a fost una surprinzătoare. Dani Balint a primit pedeapsa, una cu suspendareși este obligat să achite cheltuieli de judecată în valoare de 2.000 de lei. Judecătorii i-au interzis să mai conducă pe durata supravegherii sau să ocupe funcții publice.
“Condamnă pe inculpatul BALINT VASILE-DANIEL la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a conduce autovehicule, pe durata pedepsei principale”, au decis magistrații.
În extensie la această decizie, Dani Balint va fi obligat la 60 de zile de muncă în folosul comunității la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Asistenta Integrată în Adicţii Obregia sau la Fundaţia pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare.
“Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispus față de inculpat prin ordonanţa nr. 11336/P/2019 din data de 11.11.2019 a Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti. Constată că inculpatul a fost reținut în cauză de la data de 11.11.2019 ora 00:40 până la data de 11.11.2019 ora 18:08. Obligă inculpatul la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, au mai hotărât magistrații.