Veste neașteptată pentru locuitorii din sectorul 1. Anunțul în miez de noapte al lui Clotilde Armand
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut un anunț neașteptat în miez de noapte! Ce urmează să se întâmple pe perioada stării de alertă. Toți locuitorii Sectorului 1 trebuie să știe.
Ce veste are Clotilde Armand
După mai multe obstacole și bătălii, Clotilde Armand a anunțat, luni noaptea, că a semnat contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă. Astfel, primarul Sectorului 1 este de părere că, „dacă vrem cu adevărat să facem reformă în România, trebuie să renunţăm la contractele păguboase şi să găsim parteneri oneşti”.
„După mai multe obstacole şi bătălii, am reuşit în urmă cu câteva minute să semnez contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă cu firma RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA. Dacă vrem cu adevărat să facem reformă în România, trebuie să renunţăm la contractele păguboase şi să găsim parteneri oneşti”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.
Ce s-a întâmplat cu Romprest
În ceea ce privește contractul cu Romprest, primarul Clotilde Armand spune că firma a fost mai mult preocupată de interese private decât de cele ale cetățenilor din sector.
„Altă explicaţie nu există pentru şedinţa de îndată din 8.06.2012 în care s-a aprobat o creştere ilegală a tarifelor cu 50%, la doar patru ani de la semnarea contractului şi care a generat un prejudiciu pentru cetăţeni de peste 117 milioane de lei. Altfel nu se explică votul pe repede înainte din aprilie 2019, care aproba o altă creştere de tarife, vot reluat câteva luni mai târziu pentru că a apărut o eroare materială (!!!) şi Romprest avea nevoie de tarife mai mari”, acuză Armand.
Clotilde Armand rupe tăcerea
Clotilde Armand rupe tăcerea abia acum! Primarul Sectorului 1 acuză Romprest de rea voință, dezvăluind că, la nici trei săptămâni din momentul depunerii jurământului ca primar, compania de salubritate a lăsat gunoaiele în stradă, pentru a forța să aprobe plata unor facturi „nejustificate”.
„Diferenţa de preţ dintre tarifele Romprest, în baza unui contract pe 25 de ani, şi cele RER, pe perioada stării de alertă, este de 5 milioane de lei pe lună sau 60 de milioane de lei pe an. Bani pe care putem să-i investim în şcoli, spitale, în parcuri, în spaţii verzi, străzi, monumente istorice, în viitorul nostru şi al copiilor noştri”, precizează Clotilde Armand.
Armand a câștigat definitiv procesul cu Romprest
În luna martie 2021, Curtea de Apel București a respins definitiv ordonanța președințială introdusă de compania de salubritate Romprest împotriva Consiliului Local al Sectorului 1, Primăriei Sectorului 1 și a primarului Clotilde Armand, în scandalul gunoaielor de pe spațiul public.