Veste neașteptată despre pensiile românilor. Răsturnare de situație pentru pensionari

Veste neașteptată despre pensiile românilor. Răsturnare de situație pentru pensionari
Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2023?

Este veste neașteptată despre pensiile românilor, după ce Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că acestea vor crește de la 1 ianuarie 2023 cel puțin cu valoarea inflației. Șeful PSD spune că pe lângă războiul din Ucraina, scumpirile actuale sunt cauzate și de guvernările anterioare.

Răsturnare de situație în ceea ce privește mărirea pensiilor. Marcel Ciolacu a spus de când vor primi pensionarii bani mai mulți

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că pensiile în România vor crește începând cu 1 ianuarie 2023. Acesta a spus că majorarea va fi cel puțin egală cu rata inflației. O mărire cu 10% a pensiilor ar fi binevenită pentru pensionari, în contextul în care rata inflației a trecut deja de 10%.

„Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Cel puţin cu indicele de inflaţie, categoric că vor fi modificate”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Prima TV.

Ce spune ministrul Muncii vizavi de mărirea pensiilor

Chiar dacă Marcel Ciolacu garantează că pensiile vor fi mărite începând din 2023, ministrul Muncii, Marius Budăi, se ferește să confirme asta și spune: „Nu vrem să dăm speranţe seniorilor noştri, iar ulterior promisiunile să nu fie onorate”.

Ministrul Muncii a spus că se gândește la pensionari și creșterea pensiilor, însă situația economică nu este tocmai una fericită. Pe de altă parte, Marius Budăi a spus că lucrează la un al patru-lea program de măsuri sociale.

Marius Budăi nu vrea să dea speranțe deșarte pensionarilor

„Noi ne gândim să majorăm pensiile, asta înseamnă că ne gândim la pensionari, într-o situaţie economică nu tocmai fericită pentru întregul glob. Marcel Ciolacu nu a folosit nici o dată, pentru că nu ne permitem să aruncăm ceva în comunicare publică, să dăm vreo speranţă seniorilor noştri pe care ulterior să nu o folosim. Cum s-a întâmplat la cele trei pachete succesive de măsuri, atât sociale, cât şi economice, şi am anunţat fix când am avut decizia luată, aşa vom face şi acum.

Ceea ce a anunţat Marcel Ciolacu la bilanţul nostru este că lucrăm la al patrulea pachet de măsuri. Am onoarea ca partidul să aibă încredere în mine şi să lucrez din 2018 încoace la toate programele de guvernare şi la toate măsurile pe care le luăm”, a declarat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Când începe distribuirea voucherelor de 250 de lei

Pe de altă parte, voucherele în valoare de 250 de lei vor începe să ajungă la pensionarii cu pensiile mai mici de 1500 de lei și la persoanele cu vulnerabile începând cu 1 iunie. De cești bani, care vor ajunge la persoanele cu venituri mici o dată la două luni, se va putea cumpăra alimente sau banii vor putea fi folosiți pentru mese calde.

Urmăriți Playtech.ro și pe